loader

Берое надви израелци на старта на Балканската лига (ВИДЕО)

Заралии се справиха с Ирони Нахария

 Берое показа страхотна защита и успя да сложи победно начало на участието си в Балканската лига. Старозагорци постигнаха успех с 69:63 над израелския тим Ирони Райн Нахария. След като паднаха с 8 точки на почивката, Зелените допуснаха само 21 точки през второто полувреме и в края успяха да откраднат победата.

 
Домакините заличиха преднината в началото на беройци със серия 10:0, а след това дръпнаха и двуцифрен аванс при 18:7. В крайна сметка след сериозно непостоянство и в двата отбора - увеличаване на преднината на израелците и опити на Берое да намали пасива, първото полувреме приключи при 8 точки в полза на домакините.
 
В началото на третата част Берое също имаше силна серия от 12:0 точки, която даде и началото на добрата игра в защита, за да дръпнат старозагорци с 3 точки. Берое продължи да играе много по-добра защита и след тройка на Рейнс дръпна със 7 точки при 6:30 до края. Малко след това преднината достигна 9.
 
Домакините тръгнаха мощно в атака, но този устрем беше кратък, тъй като Янев беше фаулиран и вкара два пъти за българския отбор от наказателната линия.
 
Обинна Елека бе най-добрият реализатор за гостите със 17 точки, а 13-те му борби му дадоха дабъл-дабъл. Антон Кук също имаше един с 16 и 10, докато ДеКуан Абръм отбеляза 9 точки.
 
Ветеранът Йогев Охайон бе най-добър за Ирони Нахария с 18 точки. Дъстин Томас имаше 17 и 8 борби, докато Стефан Бранч отбеляза 12 точки. Домакините обаче изстреляха само 20% от зоната за 3 точки (4 от 20) и пропуснаха 7 наказателни удара, което се оказа и решаващо за поражението им.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки