Петко Христов и Специя обърнаха Салернитана (ВИДЕО)

Това беше втората победа за "орлите" през сезона

Петко Христов и Специя обърнаха Салернитана (ВИДЕО)

 Българският национал Петко Христов игра цял мач при победата на Специя над Салернитана с 2:1 след обрат на "Алберто Пико". Гостите от Салерно поведоха в резултата в 39-ата минута, но през втората часст Стрелеч и Коваленко реализира за "орлите", за да донесат втората победа в Серия А на тима, воден от Тиаго Мота.

Със спечелените три точки Специя вече има седем във временното класиране в Италия на 15-ата позиция. Новакът Салернитана е е на 19-о място с четири точки от осем мача.  Първата добра възможност в двубоя бе за Специя, когато в 27-ата минута Еди Салседо стреля отблизо с глава, но топката премина на сантиметри покрай вратата.

Десет минути след това Салернитана отвърна с добра атака, но Симу, който бе останал очи в очи с Иван Проведел бе спрян от стража на "орлите".  Гостите поведоха в резултата в 39-ата минута, когато топката стигна до Симу в наказателното поле, а той я насочи към средата на вратата за 0:1.

Втората част започна по-добре за тима на Тиаго Мота. В 51-ата минута Специя изравни. Виктор Коваленко подаде в наказателното поле към Стрелеч, който мигновенно стреля и прати топката във вратата на Белеч.В 59-ата инута Вид Белеч направи страхотно спасяване, което не позволи на Еди Салседо да вкара топката във вратата му.

В 72-ата минута Специя обърна развоя на мача. Виктор Коваленко вкара красив гол извън наказателното поле, за да даде аванс на "орлите" в двубоя. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки