Кайседо е вторият най-резултатен южноамериканец в Европа

Еквадорецът е моторът на ЦСКА в атака този сезон

Кайседо е вторият най-резултатен южноамериканец в Европа

 Жорди Кайседо прави впечатляващ сезон и от началото на сезона има цели 7 гола в Първа лига, повече от основните си конкуренти Пиерос Сотириу от Лудогорец и Маркиньос от Ботев Пд, които са с по 5 попадения. Еквадорецът, който вече е неизменна част от състава на своята родина и дори участва на Копа Америка, е втори сред всички южноамериканци по голове в първенствата в Европа от началото на сезона. А това вече е наистина впечатляващо. Тук броим само лигите, които са в нашия цикъл – есен-пролет, за да поставяме Кайседо при равни начала с всички останали.

Най-резултатният латиноамериканец в цяла Европа е бразилецът Кабрал от Базел. До момента той има впечатляващите 11 гола в 10 срещи. Попадения колкото Кайседо има добре познат у нас бразилец – Жуниор Брумадо от Мидтиланд. Футболистът, който вкара на Лудогорец миналия сезон, има също 7 гола. Те са отбелязани в 10 двубоя. От тази гледна точка Жорди Кайседо е на минус от един факт – че ЦСКА има 3 отложени мача (с Локо Сф, Арда и Лудогорец). И до момента еквадорецът е играл само в 7 срещи в Първа лига, защото не влезе срещу Царско село заради здравословни проблеми.

С въпросните си 7 попадения Кайседо донесе на ЦСКА 17 точки в елита с победни голове. Това се случи в мачове срещу Черно море (на два пъти), Арда, Пирин, Славия, Левски и Ботев Пд. В Първа лига попаденията му до момента са общо 14, 7 от които отбелязани през настоящия сезон. Изобщо головият му процент за „червените“ с всички турнири е повече от впечатляващ – 20 попадения в 35 срещи, което прави средно по 0,57 гола на мач.

Вече се заговори, че френски клуб е готов да извади 3,5 млн. евро за Кайседо.Сумата, за която от ЦСКА биха го продали, е 4 млн. евро. Само ще споменем, че еквадорецът дойде у нас като свободен агент, защото разтрогна договора си с Витория Баия заради неизплатени заплати. След това той осъди въпросния клуб за 630 000 евро. Така че всичко, което ЦСКА са дали за момента на Кайседо, са заплати и евентуално пари на ръка при подписването му преди година. 

Ботев Пд приема Славия с мисъл за 7-ото място и Купата

Превю за мача

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки