НА "КАМП НОУ": Реал Мадрид, дойде, видя и подчини Барса! (ВИДЕО)

Алаба и Васкес вкараха за "кралете" при 2:1 пред 100 000 на митичния стадион

НА "КАМП НОУ": Реал Мадрид, дойде, видя и подчини Барса! (ВИДЕО)

Реал Мадрид надви Барселона с 2:1 в най-големия мач в Испания, който бе от 10-ия кръг на Ла Лига и се игра на "Камп Ноу". Алаба вкара страхотен гол през първата част, за да даде аванс на "белия балет", а в добавеното време Лукас Васкес се разписа на празна врата за 2:0. В последните секунди на двубоя другият дебютант в Ел Класико Серхио Агуеро върна един гол за Барса.

Барселона започна по-агресивно двубоя, като в началните минути каталунците се установиха в половината на Реал, но без да създадат опасност за Тибо Куртоа.

В 21-ата минута Винисиус поиска дузпа за нарушение на Оскар Мингеса срещу него, а съдията Хосе Санчес даде знак играта да продължи.

Малко след това отново Винисиус бе изведен очи в очи с Тер Стеген, който колебливо излезе напред, а страничният съдия просто се забави да вдигне засадата заради новите правила, свързани с ВАР.

В 25-ата минута Мемфис направи добър пробив към наказателното поле, Ансу Фати не успя да овладее, след което топката стигна до Сержиньо Дест, който обаче от удобна позиция я прати над вратата на Куртоа.

Гостите от Мадрид нанесоха първия удар в Ел Класико. Убийствена контраатака на Реал тръгнала след грешка на каталунците завърши със страхотен гол на Дейвид Алаба, който прати топката във вратата на Тер Стеген с мощен изстрел.

Само две минути след откриващото попадение на "белия балет" Барса можеше да изравни, но ударът с глава на Жерар Пике след центриране от корнер мина покрай вратата на Куртоа. В края на първата част удар на Ансу Фати бе блокиран от Алаба.

Каталунците започнаха по-активно и втората част, но не успяваха да материализират натиска си. В началните минути на второто полувреме Фати се опита да намери влезлият като резерва Филипе Коутиньо, но не сполучи и топката излезе в аут.

В 55-ата минута Тер Стеген се намеси добре при изстрел на Ферлан Менди. В 63-ата минута германският страж на Барса трябваше отново да се намесва, след катоо Карим Бензема насочи топката към средата на вратата му. В 73-ата минута младата надежда на каталунците Ансу Фати отстъпи мястото си на Серхио Агуеро, който дебютира в Ел Класико.

Пет минути преди края на редовното време центриране в наказателното поле стигна до Кун Агуеро, който стреля неточно с глава отблизо. В края на двубоя Реал получи лоша новина, като на Анчелоти му се наложи да замени контузения Винисиус с Марко Асенсио.

В четвъртата минута на добавеното време на срещата Марк-Андре тер Стеген отрази удар на Марко Асенсио, но при добавката Лукас Васкес бе точен за 2:0.

В последните секунди на "Камп Ноу" Серхио Агуеро, за когото също това бе първо Ел Класико, се разписа във вратата на Куртоа след асистенция на Сержиньо Дест.

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ МАДРИД 1:2
0:1 Алаба 32
0:2 Васкес 90+4
1:2 Агуеро 90+7

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ

БАРСЕЛОНА
: Марк-Андре тер Стеген, Сержиньо Дест, Жерар Пике, Серхио Бускетс, Мемфис Депай, Ансу Фати, Жорди Алба, Френки де Йонг, Оскар Мингеса, Ерик Гарсия, Гави

РЕАЛ МАДРИД
: Тибо Куртоа, Едер Милитао, Давид Алаба, Тони Кроос, Карим Бензема, Лука Модрич, Каземиро, Лукас Васкес, Винисиус, Родриго, Ферлан Менди 

Куман след мача

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки