ЗА КУПАТА В "НАДЕЖДА": Локо (Пд) надхитри адаша си и е на четвъртфинал (СНИМКИ+ВИДЕО)

Фамозен гол на Димитър Илиев и късно попадение на Кристиан Гомис попариха Локо (Сф)

ЗА КУПАТА В "НАДЕЖДА": Локо (Пд) надхитри адаша си и е на четвъртфинал (СНИМКИ+ВИДЕО)
Локомотив Пд спечели с 2:0 гостуването си на Локомотив Сф и се класира за 1/4-финалите от турнира за Купата на България. Димитър Илиев вкара фантастичен гол, а в добавеното време Кристиан Гомис добави още един за успеха на гостите. Неуспешно пък се оказа завръщането на столичани в Надежда, където те не бяха играли от края на миналия сезон.
 
Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата Александър Шаламанов.
 

Гостите първи можеха да застрашат съперниковата врата. В третата минута играчите на Александър Тунчев организираха контраатака, при която Парвиз Умарбаев получи отличен извеждащ пас, но се забави и бранител на „червено-черните” му отне топката. В 11-ата Мохаммед Бухмиди влезе в наказателното поле на пловдивчани и опита удар къв вратата, но той бе блокиран от защитник. Локо София все пак спечели корнер, който обаче не доведе до опасност пред Илко Пиргов.

 
В 22-ата минута столичани стигнаха до най-чистото си положение от началото на мача.  Мики Орачев бе изведен в наказателното поле след двойно подаване със свой съотборник и стреля с левия крак от отлична позиция, но топката профуча покрай десния страничен стълб. В 26-ата Умарбаев стреля директно от пряк свободен удар. Изпълнението му обаче не затрудни Александър Люченов, който улови топката.
 
 
В ответната атака Виржил Пинсон влезе в пеналта на гостите, финтира младия Мартин Паскалев и потърси Валентин Николов, но подаването му беше пресечено от Гомис.  Секунди след това Лукас Салинас стреля, а топката рикошира в крака на Мики Орачев и прелетя над напречната греда.
 
В 40-ата минута Димитър Илиев подаде  към нахлуващия в наказателното поле Лукас Салианс. Халфът стреля веднага, но Любенов се отлично и спаси. В заключителните секунди на първото полувреме самостоятелна акция на Димитър Илиев завърши с удар, който обаче прелетя над вратата на домакините.
 
Второто полувреме започна отлично за Локомотив Пловдив. Димитър Илиев получи подаване извън наказателното поле, спечели няколко метра с дрибъл и стреля в обратния ъгъл на вратата. Топката беше насочена перфектно, отби се в гредата и се оплете в мрежата на Любенов - 0:1. 
 
 
Футболистите на Локомотив София имаха претенции за дузпа в 55-ата минута. Кристиан Гомис направи необмислен шпагат в наказателното поле и останаха сериозни съмнения, че изрита играч на домакините, но съдията Валентин Железов подмина ситуацията. След малко повече от час игра Селсо Рапосо пробва да изненада Илко Пиргов с далечен удар, но вратарят на гостите внимаваше и спаси без особени проблеми.​
 
В 76-ата минута Пинсон пропусна чудесна възможност да изравни. Рапосо се включи отдясно и центрира в наказателното поле, топката стигна до нападателя на "червено-чернтие", който обаче не уцели вратата.  Илия Димитров пък получи контузия получи контузия десетина минути, след като се появи на терена и беше сменен принудително в 81-ата минута. На негово място се появи Раел Лолала.
 
В добавеното време на срещата Кристиан Гомис оформи крайния резултат след страхотен самостоятелен рейд. На вратата на домакините нямаше никой, тъй като Александър Любенов беше в наказателното поле на противника. Гомис демонстрира завидна скорост и насочи топката в опразнената врата - 0:2!
 

Локо Сф - Локо Пд 0:2

0:1 Димитър Илиев (46)

0:2 Кристиан Гомис (90+3)

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

 

Локо Сф: Любенов, Рапосо, Кацикас, Крачунов, Орачев, Милошев, Кацаров, В. Николов, Александров, Бухмиди, Пинсон 

 

Локо Пд: Пиргов, Гомис, Паскалев, Томашевич, Витанов, Карагарен, Сно, Салинас, Умарбаев, Д. Илиев, Минчев

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки