ОБЗОР: Чутовен срам за Байерн в Германия, падна с 0:5 в Мьонхенгладбах (ВИДЕО+СНИМКИ)

Байер Леверкузен също напусна безславно турнира за Купата, вижте всички резултати

ОБЗОР: Чутовен срам за Байерн в Германия, падна с 0:5 в Мьонхенгладбах (ВИДЕО+СНИМКИ)

Борусия (Мьонхенгладбах) поднесе истинска сензация в турнира за Купата на Германия, след като разгроми с 5:0 хегемона Байерн (Мюнхен) и го изхвърли от турнира още във втория кръг.

По два пъти за историческия успех, който е най-големият за тима над баварците от 1974 г. насам, реализираха Рами Бенсебайни и Бреел Емболо, докато веднъж се разписа Куадио Коне.

Последният откри резултата още във втората минута на „Борусия-Парк“, след грешка на гостите при изнасянето на топката.

В деветата минута Борусия можеше да удвои, но изстрелът на Йонас Хофман профуча покрай гредата, а в 11-ата Мануел Нойер трябваше да показва класа, за да отрази удар на Емболо.

Четири минути по-късно обаче вратарят на баварците бе безпомощен, тъй като Хофман намери в наказателното поле непокрития Рами Бенсебайни, който го матира за 2:0.

Авансът на „жребчетата“ стана класически още в 20-ата минута, когато Люка Ернандес събори в наказателното поле Емболо и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Бенсебайни и хладнокръвно я прати в мрежата - 3:0. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея домакините решиха всичко с два бързи гола. Те бяха дело на Емболо, който направи 4:0 в 51-ата минута, а 7 по-късно сложи точка на спора и оформи срамното за Байерн поражение.

Другата сериозна изненада в 1/16-финалите на турнира поднесе отборът на Карлсруе, който победи с 2:1 като гост друг от фаворитите в надпреварата - Байер Леверкузен.

Головете за успеха на тима от Втора Бундеслига вкараха Лукас Куето (5) и Чой-Кионг Рок (63), а за „аспирините” точен беше Джереми Фримпонг (54).

Ето и всички резултати за Купата на Германия от сряда вечер:

Бохум – Аугсбург 7:6 след дузпи (2:2)

Динамо (Дрезден) – Санкт Паули 2:3

Валдхоф (Манхайм) – Унион (Берлин) 1:3 след продължения (1:1)

Байер (Леверкузен) – Карлсруе 1:2

Щутгарт – Кьолн 0:2

Хановер – Фортуна (Дюселдорф) 3:0

Борусия (Мьонхенгладбах) – Байерн (Мюнхен) 5:0

Ян Регенсбург – Ханза (Рощок) 4:6 след дузпи (2:2)
 

Байер Леверкузен - Карлсруе 1:2

Щутгарт - Кьолн 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки