ГОЛЯМ ШАМАР ЗА ЦСКА! Локо (Пд) неудържим на "Армията" - 3:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хеттрик на Георги Минчев донесе огромната радост за "черно-белите"

ГОЛЯМ ШАМАР ЗА ЦСКА! Локо (Пд) неудържим на "Армията" - 3:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив Пд унизи жестоко ЦСКА насред "Българска Армия". "Черно-белите" спечелиха с 3:1 гостуването си от 13-ия кръг на efbet Лига. Пловдивчани демонстрираха впечатляваща ефективност, а Георги Минчев се превърна в герой за своите, след като записа хеттрик за 17 минути. "Червените" успяха да върнат едно попадение, но нямаха сили за нищо повече и загубиха за пръв път от началото на сезона..

 

Мачът се забави заради грозните сцени между феновете на двата тима, които се сбиха на трибуните, след което мелето се пренесе и на пистата на стадион "Българска армия". В крайна сметка намесата на полицията обаче успокои страстите и битката на терена стартира с десетина минути по-късно.

 

Футболистите на Локомотив първи застрашиха вратата на съперника. В петата Мартин Паскалев опита да свали с глава към Георги Минчев след изпълнение на ъглов удар, но Густаво Бусато излезе и изби.  Малко по-късно Петър Витанов центрира опасно отляво, Томас Лам обаче успя да изчисти в корнер. В 18-ата минута халфът на Локо Пд получи контузия и се наложи да бъде заменен принудително. Емил Янчев влезе на негово място.

 

В 22-ата минута Димитър Илиев изведе Умарбаев сам срещу Бусато. Футболистът на гостите обаче се засуети, а и предпочете да подава вместо да шутира, което се оказа грешка.

 

Пет по-късно Локомотив стигна до добра възможност. Парвиз Умарбаев центрира в наказателното поле. Там Димитър Илиев отклони топката, но Георги Минчев не успя да стигне до нея и тя излезе в аут. В 32-ата минута Салинас шутира отдалеч, а Бусато улови без особени проблеми. 

 

В 37-ата Йомов проби отдясно и центрира към Вилдсхут. Изстрелът на нидерландеца обаче беше блокиран от бранител Бирсент Карагерен. Секунди по-късно дойде най-доброто положение за гол до този момент. Кери изведе Вилдсхут, който преодоля Гомис и излезе очи в очи с Рейдър, но вратарят на "смърфовете" спаси.

 

В края на полувремето Мухар стреля от границата на големия пеналт, но в аут. Умарбаев пък завърши с удар добра атака на пловдивчани отдясно, но Бусато спаси.


Локомотив Пловдив поведе в резултата в 49-ата минута. Йосип Томашевич опита удар по диагонала, който беше беше засечен от Георги Минчев и топката се озова в мрежата на Густаво Бусато - 0:1.

 
В ответната атака Жорди Кайседо пробва удар от границата на наказателното поле, но стреля много неточно. В 54-ата минута Гомис отправи удар с левия крак, който беше изваден он вратаря на "червените". След изпълнението на корнера се стигна до напрежение в наказателното поле и в карайна сметка топката се озова непокрития Минчев, който вкара втория си гол в срещата.
 
В 66-ата минута Минчев оформи своя хеттрик след брилянтен пробив и подаване на Димитър Илиев. Капитанът на Локо центрира на задната греда, където Минчев се пребори във въздуха с Турицов и реализира третото си попадение.
 
Йоан Баи върна едно попадение в 84-ата минута, но "червените" не успяха да притиснат своя противник и загубиха отново на своя стадион след 2 години и 3 месеца. Предишното им поражение беше отново с 1:3, но от Черно море през юли 2019-а.  
 

ЦСКА - ЛОКО ПД 1:3

0:1 Георги Минчев (49)

0:2 Георги Минчев (55)

0:3 Георги Минчев (66)

1:3 Йоан Баи (84)


 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей, 29.  Томас Лам, 19. Иван Турицов, 20. Карол Метс, 24. Карло Мухар, 15. Тибо Вион, 8. Греъм Кери, 10. Георги Йомов, 30. Яник-Сони Вилдсхуд, 9. Жорди Кайседо

 

ЛОКО ПД: 71. Лукас Рейдър, 5. Мартин Паскалев, 4. Кристиан Гомис, 2. Олексий Биков, 34. Петър Витанов, 39. Парвиз Умарбаев, 33.  Йосип Томашевич, 9. Бирсент Карагарен, 16.  Лукас Салинас, 14. Димитър Илиев, 10. Георги Пламенов Минчев

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки