Медведев пречупи Зверев в трисетова драма (ВИДЕО)

Миналогодишният шампион е първият полуфиналист в Торино

Медведев пречупи Зверев в трисетова драма (ВИДЕО)

 Даниил Медведев е първият полуфиналист на тазгодишните Финали на ATP в Торино. Руснакът надделя над Александър Зверев в 6:3, 6:7(3), 7:6(6) в трисетова драма, продължила 2 часа и 35 минути. Това бе пета поредна победа на Медведев над германеца, както и негова седма последователна на Финалите.

 
Така миналогодишният шампион със сигурност ще заеме едно от първите две места в "червената група".
 
Началото изцяло принадлежеше на Медведев, който проби още в първия сервис гейм на Зверев и след това натрупа аванс от 3:0. За световният №2 след това не представляваше проблем да затвори сета с 6:3.
 
Във втория сет Медведев отново имаше повече шансове, но пропиля три сетбола и така се стигна до тайбрек. Той тръгна с минипробив за Медведев, но Зверев осъществи бърз обрат, а след това категорично спечели със 7:3.
 
В третия сет видяхме само един брейкбол, открил се пред Зверев в 11-ия гейм, който обаче немският тенисист пропиля.
 
Така напълно логично този страхотен мач трябваше да се реши с тайбрек. Двамата размениха по два минипробива, а ключов момент дойде, когато Медведев поведе с 6:4.
 
Руснакът обаче пропиля двата си мачбола и допусна изравняване до 6:6. Все пак нов минипробив му даде аванс, а бекхенд в мрежата на Зверев означаваше край на мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки