Федерер обяви кога ще се завърне на корта

"Ще започна да бягам през януари, а през март или април отново ще стъпя на корта", разкри швейцарецът

Федерер обяви кога ще се завърне на корта

 Швейцарецът Роджър Федерер няма да пропусне само предстоящото Открито първенство на Австралия по тенис, но и остатъка от пролетния Тур на АТР, съобщава швейцарското издание "Льо Матен".

 
Федерер се възстановява от операция на коляното и вече се придвижва без патерици, но ще започне тренировки в началото на 2022 година.
 
"Ще започна да бягам през януари, а през март или април отново ще стъпя на корта. Смятам, че ще мога да се завърна в професионалния Тур през лятото на 2022-ра. Тази година оперираха менискуса ми, но в предварителните прегледи бе решено да оправим и проблем със ставния хрущял. Комбинацията от двете прави нещата неприятни и знам, че трябва да бъда внимателен", каза той в интервю за "Льо Матен".
 
 
"Целта ми е да се върна за един последен път на корта. Желанието ми е да се разделя с тениса не заради контузия, а по начина, по който аз искам да го направя. Точно затова съм се съсредоточил толкова много върху рехабилитацията ми. Мечтата ми е да играя отново на финал за Големия шлем, но няма да падне небето, ако това не се случи. Всъщност, напълно уверен съм, че мога да го направя. Винаги съм вярвал в чудеса"", каза още 40-годишният швейцарски маестро.
 
 
Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович са равни по титли за Големия шлем с по 20 и организаторите на откритото първенство на Австралия се надяваха тримата да играят в Мелбърн. Федерер обаче пропуска със сигурност турнира, Надал също страда от различни болежки, а Джокович продължава да бъде с неясен ваксинационен статут срещу Ковид-19 и също може да не участва.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки