Милан остана жив в ШЛ след гол на дебютант срещу Атлетико Мадрид (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Росонерите" надвиха с 1:0 "дюшекчиите" и все още имат шансове за 1/8-финалите

Милан остана жив в ШЛ след гол на дебютант срещу Атлетико Мадрид (ВИДЕО+СНИМКИ)

Милан успя да победи с 1:0 Атлетико Мадрид като гост на "Уанда Метрополитано" в петия мач от група В на Шампионската лига. 

Големият герой за италианците беше Джуниор Месиас, който записа дебюта си в турнира и откри в 87-та минута за крайния резултат.

Още в третата минута на двубоя Атлетико Мадрид загатна какво може да ни очаква, достигайки до много добро положение в 3-та минута, което бе пропуснато от Жоао Феликс. Португалецът получи подаване от Яник Караско, след което отправи силен удар, който бе спасен от Татарушано. Впоследствие се оказа, че Караско е бил в засада, така че дори топката да бе влязла във вратата на "росонерите", гол нямаше да има.

Милан бързо отговори на предизвикателството след индивидуален пробив на Сандро Тонали в 6-та минута, завършил с неточен удар. Три минути по-късно "росонерите" можеха да открият резултата по куриозен начин, след като опит за центриране на Браим Диас се превърна в удар, който премина на сантиметри встрани от вратата на Ян Облак.

След като за няколко минути Алтетико бе изпуснал инициативата, отборът на Симеоне се съвзе и в 18-та минута достгна до добро положение след далечен удар на Родриго Де Паул, който премина на около метър над вратата на Татарушано.

Двата тима намалиха оборотите през следващите няколко минути, преди да се стигне до опасен удар от воле на Тео Ернандес в 34-та минута, който премина много близо до вратата, пазена от Облак.

Точно час след началото на мача Браим Диас проби опасно, след което бе фаулиран от Маркос Йоренте на границата на наказателното поле. От последвалият свободен удар Тео Ернандес центрира към Симон Кяер. Датчанинът успя да уцели топката, но я прати над вратата на Облак.

В 72-та минута Милан достигна до най-доброто си положение, след като Златан Ибрахимович изведе Жуниор Месиас на крилото, бразилецът подаде към Тимуе Бакайоко, чийто удар бе блокиран от Върсалко току преди топката да навести мрежата на Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" отговориха две минути по-късно с удар на Де Паул в ръцете на Татарушано.

Така се стигна до 87-та минута, когато Милан успя да открие резултата, след като Жуниор Месиас се възползва от прекрасно центриране на Франк Кесие. В първата минута от добавеното време Атлети опитаха да изравнят резултата, след като Матеус Куня получи прострелно подаване от Маркос Йоренте, но ударът на бразилеца премина встрани от вратат на "росонерите".

Така Милан събра 4 точки и се изравни с Атлетико на третото място. Пред тях е Порто с пет точки, а Ливърпул е сигурен за първото си място със своите 15 пункта.

 
АТЛЕТИКО М - МИЛАН 0:1
0:1 Месиас 87
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
АТЛЕТИКО М: Облак, Савич, Хименес, Ермосо, Йоренте, Де Паул, Коке, Льомар, Караско, Суарес, Гризман
 
МИЛАН: Татарушану, Калюлю, Кяер, Романьоли, Ернандес, Тонали, Кесие, Салемакерс, Диас, Крунич, Жиру

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки