В БИТКАТА ЗА ТОП 6: Локо Пд гони поредна победа

"Смърфовете" гостуват на закъсалия в класирането Пирин

В БИТКАТА ЗА ТОП 6: Локо Пд гони поредна победа

 Днес в 15:15 часа започва срещата между Пирин (Благоевград) и Локомотив (Пловдив) от 16-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев" се очертава да бъде доста интригуващ. Домакините се нуждаят от точки в битката за оцеляване в елита и ще опитат да объркат сметките на своя съперник. Пловдивчани обаче са набрали скорост и гонят влизане в Топ 6.

 
 
Двата тима се изправиха един срещу друг преди малко повече от месец на "Лаута". Тогава "Смърфовете" спечелиха с 2:1. Всъщност този мач сложи началото на възхода на Локо, който в последните си 5 мача има 4 победи и 1 загуба. Това помогна на "Железничарите" да се придвижат сериозно напред в класирането и вече дори гледат към Топ 6.
 
 
В Пирин положението не е особено цветущо. Отборът сериозно лъкатуши в представянето си от началото на сезона и не може да влезе в някаква позитивна серия. Евентуална победа днес обаче може да донесе както ценни три точки, така и нужното самочувствие на отбора.
 
В исторически план двата отбора са с доста изравнени сили. В досегашните 53 мача помежду им в елита, Локо има леко предимство от 24 победи, 12 равенства и 17 загуби. В Благоевград обаче везните са силно наклонени в посока Пирин с 16 успеха, 6 ремита и едва 4 поражения за "Орлетата".
 
 
Треньорът на домакините Уорън Фийни не може да разчита днес на наказания Брахими. Очаква се той да пусне на терена Хенгелман на вратата и триото Николов, Бодуров и Занев в защита. Дюлгеров и Попев ще са халф-бековете, Манолев, Дяков и Станоев ще изграждат халфовата линия. Атаката ще води Йорданов, койо ще има подкрепата от по-задни позиции от Костов.
 
 
Гостите пък са без контузените Витанов и Марсел за този двубой. Александър Тунчев вероятно ще заложи на Рейдър на вратата и пред него в защита Гомис, Петрович и Паскалев. Карагерен и Томашевич ще бъдат халф-бековете, а Умарбаев и Янчев ще си партнират в средата на терена. Салинас ще е в ролята на плеймейкър, а атаката ще водят Илиев и Минчев.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки