ОПРЕНИ ДО СТЕНАТА: Локо (Сф) излиза за люта битка срещу ЦСКА 1948

„По-добре грозна победа, отколкото хубава загуба“, заяви директор на столичните „железничари“

ОПРЕНИ ДО СТЕНАТА: Локо (Сф) излиза за люта битка срещу ЦСКА 1948

Локомотив София е опрян до стената! "Червено-черните" приемат на "Васил Левски" ЦСКА 1948 с амбицията да спрат пропадането и да вземат глътка въздух. Отборът не играе зле в последните мачове, но все нещо не му достига, за да вземе точки.

Столичните железничари влязоха в серия от 6 поредни мача без победа в Първа лига - 4 поражения и 2 равенства, като през това време отпаднаха и в осминафиналите за купата от Локо Пд.

За последно воденият от Иван Колев тим спечели на 27 септември, когато взе малкото столично дерби със Славия - 1:0. Два месеца по-късно след серията от негативни резултати Локо София се смъкна до зоната на изпадащите.

"Сами влязохме в тази серия, сами ще трябва да излезем от нея. С изключение на трайно контузените и наказания Бухмиди, нямаме други кадрови проблеми. Това отваря пробойни в атака“, заяви изпълнителният директор на столичните „железничари“ Бойчо Величков.

„Контузията на Илия Димитров дойде в неподходящ момент. Ще е готов чак за зимната подготовка, а дотогава ще търсим други варианти и решения в предни позиции. От тази ситуация ще излизаме само с победи. Нямам друга алтернатива. Така че по-добре грозна победа, отколкото хубава загуба днес", допълни той, цитиран от „Тема спорт“.

ЦСКА 1948 е на другата крайност. След слабото начало на сезона воденият от Николай Киров- Белия тим започва да напипва верния ритъм. В предишния кръг отборът надигра с 2:0 в Бистрица шампиона Лудогорец. През седмицата клубът обяви промени в ръководството и най-вече в спортно-техническата му част. За главен селекционер бе назначен Методи Томанов.

От началото на сезона ЦСКА 1948 няма две поредни победи в шампионата и към това ще се стреми днес отборът, воден от Николай Киров-Белия.

Локо Сф пък все още няма победа над днешния си съперник. Двата отбора са с 4 двубоя на ниво Втора лига, в които червено-черните имат 4 загуби при голова разлика 3:9. През август на "Васил Левски" столичните железничари бяха близо до първи успех в срещата от елита, но Галин Иванов от спорна дузпа дълбоко в добавеното време донесе точката за ЦСКА 1948.

Въпреки че не победи, Локо Сф изигра един от най-силните си мачове дотук през кампанията. Двата противника имат и две контроли по между си. През лятото двубоят завърши 2:2, а в началото на септември, в паузата за националните отбори, червено-черните паднаха с 0:1.

Така цялостната равносметка е - 7 мача, 5 победи за ЦСКА 1948 и две равенства.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки