ОБЗОР: Бела се справи с Ботев в Ихтиман и вече е само на точка от лидера Балкан

„Спечелихме мача на годината”, заяви треньорът на победителите, вижте всички резултати от Югозападната Трета лига

ОБЗОР: Бела се справи с Ботев в Ихтиман и вече е само на точка от лидера Балкан

С нагласа за победа отпътуваха петричките футболисти за мача в Ихтиман.

Този последен двубой между Беласица и Ботев от есенния дял на първенството на Югозападната Трета лига бе от изключително важно значение за Комитите и ненапразно бе определен като мач на годината от треньора на гостите, които спечелиха с 2:0.

Срещата започна с атака на гостите, като се търсеше пробив по левия фланг чрез бързоногият Йордан Тодоров. В 30-та минута след отлична атака на петричкия тим последва центриране в наказателното поле на домакините, но Патрик Попов не успя да отклони кълбото отблизо срещу Васил Найденов. В 38-ма минута феновете на Беласица ликуваха, и имаше защо. Тогава Марти Таушанов центрира отдясно в наказателното поле на Ботев, топката прелетя над всички и стоящия на дясната греда Александър Смилков отклони кълбото, което срещна вътрешната част на гредата и влезе в мрежата за 0:1.

Точно преди три години именно Александър Смилков с гол от средата на терена изненада тогавашния вратар на Ботев и донесе трите точки на Беласица пред очите на тогавашния президент на клуба Венко Папалюгов, който удържа на думата си, дадена преди двубоя, като раздаде премиите на победителите  в съблекалнята веднага след мача. Футболистите на Ботев успяха през първата част на мача да сътворят само една по-смислена атака чрез Рангел Игнатов, който насочи кълбото към Владимир Бахъров, но той от 17-18 метра го изпрати в аут. През втората част на срещата влезлия в игра за Беласица Живко Димитров оживи чувствително нападението на петричкия тим.

В 63-та минута Атанас Чепилов умело тръгна с топката по десния фланг, пробяга около 30 метра, насочи я към Патрик Попов, но централния нападател не бе точен отблизо. Две минути по-късно Патрик Попов пое топката от средата на терена, насочи се директно към противниковата врата, видя свободния Димитър Иванов отляво, но младока не бе точен срещу вратаря Васил Найденов. Футболистите на Ботев не се предаваха и търсеха начин за промяна на резултата.

На два пъти Симеон Бояджиев успя навреме да спре устрема на Владимир Бахъров и Борислав Балджийски, озовали се в удобни позиции за стрелба срещу Кирил Георгиев. В 85-та минута влезлия в игра Кирил Киров тръгна на скорост директно срещу противниковата врата, но наближавайки наказателното им поле пусна дълго топката и това бе добре дошло за Любомир Танев да овладее кълбото и предотврати опасността. След две минути включилия се добре в мача Мартин Русков видя устремилия се Живко Димитров, насочи му майсторски кълбото в наказателното поли е там очи в очи последния не успя да излъже вратаря Васил Найденов.

Главният съдия на срещата Васимир Ел Хатиб, който ръководи добре мача, както бе и преди три години на терена в Ихтиман,  даде пет минутно продължение.  В него отново по-добре стоеше отбора на Беласица и в 4-тата минута Живко Димитров изскочи очи в очи срещу вратаря Васил Найденов и този път го простреля за 0:2. Така след спечелването на трите точки в този двубой отборът на Беласица запази второто си място във временното класиране, но само с една точка по-малко от лидера Балкан. В този кръг в Кюстендил едноименния тим победи Балкан с 1:0, в Сандански Вихрен завърши наравно 0:0 с Витоша, а в Банско местния тим завърши при нулево равенство с отбора на Чавдар. При това положение отборът на Балкан е отново на първо място с една точка преднина пред втория Беласица, с 4 пред делящите третото място отбори на ФК Кюстендил и Витоша Бистрица, и пет пред 5-тия Чавдар Етрополе. Това пренареждане в класирането след така получените резултата в последния за сезона 19-кръг предвещава люта и оспорвана битка напролет за спечелване на първото място в крайното класиране между тези пет отбора.

След мача треньорът на Беласица Николай Николов сподели пред кореспондент на Novsport.com:

„Спечелихме мача на годината срещу коравия тим на Ботев Ихтиман. Съвсем заслужена победа и благодаря на футболистите за това, че в петте поредни мача под мое ръководство записаха пет победи. Прекланям се и пред най-верните фенове, които бяха дошли да ни подкрепят през целия мач, които са със съществен дял за спечелването на трите точки, защото бяха нашия 12-ти играч. Това не беше най-тежкия, но беше най-важния мач за нашето класиране, финал на финалите. Момчетата се раздадоха максимално на терена. Имаше битка през целия мач. Щом сме победили, значи не сме се огънали. Тактиката ни успя след като не позволихме на домакините да създадат опасности пред нашата врата”.

Ето и всички резултати от Югозападната Трета лига:

Септември II (София) - Пирин II (Благоевград)             2:0

Пирин (Гоце Делчев) - Пирин (Разлог)            3:1

Вихрен (Сандански) - Витоша (Бистрица)     0:0

Кюстендил - Балкан (Ботевград)           1:0

Ботев (Ихтиман) - Беласица (Петрич)       0:2

Рилски спортист (Самоков) - Гранит (Владая)          2:3

Банско - Чавдар (Етрополе)         0:0

Надежда (Доброславци) - Хебър II (Пазарджик)         1:0

Костинброд  - Левски (Чепинци)       4:1

Сливнишки герой (Сливница) - Оборище (Панагюрище)  0:1
 

Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки