СЛЕД ОБРАТ НА "САН СИРО": Ливърпул изхвърли Милан от Европа (ВИДЕО)

Във втори пореден мач Ориги бележи победното попадение за тима, "червените" завършиха с шест победи от шест срещи

СЛЕД ОБРАТ НА "САН СИРО": Ливърпул изхвърли Милан от Европа (ВИДЕО)

Ливърпул спечели с 2:1 гостуването си на Милан от Шампионската лига. Англичаните се нуждаеха от обрат на "Сан Сиро", за да финишират тазгодишното си участие в групата с шест победи от шест мача. Тимът на Юрген Клоп си бе осигурил участие на 1/8-хиналите още преди тази среща. "Росонерите" пък приключиха участието си в евротурнирите, след като завършиха на последното място в групата.

Във втори пореден двубой победния гол за мърсисайдци отбеляза Дивок Ориги. Преди това Томори откри за Милан, а Мохамед Салах изравни.

Юрген Клоп реши да съхрани част от основните си футболисти. Джордан Хендерсън, Тиаго Алкантара и Диого Жота останаха извън състава. Титуляри пък започнаха Дивок Ориги и Костас Цимикас.

Стефано Пиоли пък не можеше да ползва контузените Оливие Жиру, Давиде Калабрия, Самуел Кастийехо, Симон Кяер, Рафаел Леао, Пиетро Пелегри, Алесандро Плицари и Анте Ребич.

Мърсисайдци започнаха по-активно мача. Тимът на Пиоли пък се бе фокусирал върху това да не допуска положения пред своята врата.

Първата добра атака на "росонерите" дойде чак в 28-ата минута, когато Ибрахимович проби отдясно, но се забави с удара и Конате изчисти в корнер. След изпълнението му Минамино направи непохватен опит да предотврати опасността, Алисон реакгира инстинктивно, а гтопкта се озава в Томори, който вкара за 1:0!

Радостта на домакините трае едва седем минути преди Ливърпул да изравни резултата. Алекс Окслейд-Чембърлейн нахлу в наказателното поле и отправи мощен удар, който бе избит от вратаря Майнан. Мохамед Салах обаче бе на точното място, за да направи добавка и да се разпише - 1:1!

Това бе гол №20 гол за египтянина от началото на сезона.

В 38-ата минута Ориги се озова сам срещу вратаря на домакините. Алесио Романьоли обаче успя да го догони и блокира завършващия му удар. Оказа се, че таранът е бил в положение на засада, така че евентуален гол нямаше да бъде зачетен.

Малко след почивката Такуми Минамино проби през центъра и опита удар от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Менян.

В 50-ата минута Франк Кесие беше изведен в наказателното поле. Халфът се свлече на земята след съприкосновение с Цимикас. Играчите на Милан наобиколиха Дани Макелие, който обаче категорично показа, че няма основания за наказателен удар. Не последва и намеса на VAR.

Голмайсторът Томори направи ужасяваща грешка в 55-ата минута. Той подари топката на Садио Мане, който моментално навлезе в наказателното поле и стреля. Менян успя да боксира с една ръка, но последва добавка на Дивок Ориги, който затвърди силната форма, в която се намира – 1:2!

В 69-ата Дивок Ориги пропусна златна възможност да вкара трети гол. Неко Уилямс напредна по десния фланг и подаде към нападателя, който беше оставен непокрит и отправи удар с глава. Топката премина на сантиметри покрай лявата греда на Менян. Стражът на „червено-черните“ замръзна на място и нямаше да може да се намеси.

До края Милан нямаше сили дори да изравни. Най-чистото положение профука Кесие в 86-ата минута, когато се озова сам срещу Алисон, но не успя да го преодолее.

 

МИЛАН - ЛИВЪРПУЛ 1:2

1:0 Томори (29)

1:1 Салах (36)

1:2 Ориги (55)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ

МИЛАН: Манян, Тео Ернандес, Романьоли, Томори, Калулу, Кесие, Тонали, Крунич, Жуниор Месиаш, Брахим Диас, Ибрахимович

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Цимикас, Нат Филипс, Конате, Неко Уилямс, Тейлър Мортън, Окслейд-Чембърлейн, Минамино, Мане, Салах, Ориги

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки