Барса изстрада победата над Майорка и стартира успешно 2022 година (ВИДЕО)

Люк де Йонг вкара единственото попадение за каталунците

Барса изстрада победата над Майорка и стартира успешно 2022 година (ВИДЕО)

Барселона победи Майорка с 1:0 в мач от 19-ия кръг на Примера дивисион. Единственото попадение в срещата падна малко преди края на първата част и бе дело на Люк де Йонг. Каталунците има за какво да съжаляват, след като нидерландският нападател на два пъти удари греда.

След успеха си Барселона събра 31 точки и се намира на пето място във временното класиране. Лидер е Реал Мадрид с 46. Майорка пък са 15-ти с 20.

Барселона започна по-добре срещата и още в 10-ата минута можеше да поведе, но ударът му от границата на наказателното поле бе отразен по блестящ начин от Маноло Рейна. Половин час след началото на мача каталунците отново бяха близо до гол. Люк де Йонг стреля от близко разстояние, но топката срещна дясната греда.

Секунди по-късно отново Де Йонг можеше да се разпише, но за втори път изстрелът му нацели гредата. В 44-ата минута Барселона най-накрая поведе. Оскар Мингеса намери Де Йонг в пеналта, който от близко разстояние не остави никакви шансове на страна на домакините.

След почивката двата тима си размениха по още няколко добри ситуации, но до нов гол така и не се стигна. В 92-ата минута Майорка можеше да изравни след изстрел с глава на Жауме Коста, който обаче бе отразен по невероятен начин от Марк-Андре Тер Стеген.

МАЙОРКА - БАРСЕЛОНА 0:1
0:1 Л. де Йонг 44

Стартови състави:

МАЙОРКА: Рейна, Анхел, Баба, Баталия, Коста, Лий, Мафео, Родригес, Русо, Санчес и Валент

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Акомах, Араухо, Л. де Йонг, Ф. де Йонг, Гарсия, Мингуеса, Нико, Пике, Пуиг и Феран

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки