Мъри: Всички са шокирани от ситуацията с Джокович

Британецът се надява, че Ноле е добре

Мъри: Всички са шокирани от ситуацията с Джокович

Бившият номер 1 в света Анди Мъри заяви, че всички тенисисти са шокирани от ситуацията със световния номер 1 Новак Джокович, който се намира в център за бежанци в Мелбърн, докато очаква съдът да се произнесе за отказа на граничните власти да го допуснат в Австралия. 

Мисля, че всички са шокирани. Сега мога да кажа само две неща. Първо, надявам се, че Новак е добре. Познавам го добре, винаги съм имал добри отношения с него и се надявам, че е добре. Второто е, че това изобщо не е добре за тениса, много е лошо", коментира Мъри, който е приятел с Джокович още от юношески години. "Искам да разбера точно каква е ситуацията, преди да коментирам допълнително, защото си мисля, че част от нещата са спекулации. Излязоха някои неща, които изобщо не изглеждат добре. Искам да чуя всички факти, преди да коментирам", допълни Мъри, който изрази съгласие с Рафаел Надал, че хората трябва да се доверят на мнението на медицинските експерти.

"Разбирам, че млади и здрави спортисти може да си мислят, че дори и да хваната коронавирус, ще са добре, но аз се доверявам на това, което казват учените и лекарите. Не става въпрос да слушаш политиците и правителствата, а лекарите и учените, хората, които наистина разбират от това", каза още британецът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки