Андреев проби в основната схема във Форли

Успехът му гарантира 4 точки за световната ранглиста

Андреев проби в основната схема във Форли

Адриан Андреев записа втора поредна победа в италианския град Форли и по този начин си осигури място в основната схема на тенис турнира от сериите Чалънджър.

В решителния мач от пресявките ракета №3 на България успя да постигне успех срещу намиращия се с 24 позиции пред него в ранглистата белгиец Михаел Геертс със 7:5, 4:6, 6:1.

В първия сет на два пъти Андреев изоставаше с пробив, включително при 3:5, но оттам насетне не даде нито гейм на съперника.

Геертс се върна в мача с ранен брейк във втората част. Все пак сервирайки за сета при 5:3 поставеният под №3 в пресявките допусна връщане на пробива. За съжаление Андреев не се възползва и след слаб сервис гейм вкара мача в трети сет.

В него обаче българинът бе категоричен – на сервис загуби само една точка като в същото време спечели три от четирите сервис гейма на съперника си и така закономерно стигна до победата.

Успехът му гарантира 4 точки за световната ранглиста, което е важно, тъй като през следващата седмица той ще загуби 32 точки от актива си и има нужда от добро представяне, за да не допусне голям спад в ранглистата.

По-късно днес ще стане ясно и кой ще бъде негов съперник в първия кръг на основната схема. Сред вариантите е №1 в схемата Вашек Поспишил, както и Малек Джазири.

През миналата седмица на първия турнир във Форли Андреев загуби във втори кръг на квалификациите, след което като „щастлив губещ“ отпадна на старта на основата схема.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки