Почина легенда на Реал Мадрид

Той е единственият футболист в историята, който е спечели шест трофея от КЕШ

Почина легенда на Реал Мадрид

Легендата на Реал Мадрид Франсиско Хенто, единственият футболист в историята с шест спечелени трофея КЕШ, почина на 88-годишна възраст.

„Реал Мадрид, неговият президент и неговият борд на директорите дълбоко съжаляват за смъртта на Франсиско Хенто, почетен президент на Реал Мадрид и една от най-големите легенди на нашия клуб и на световния футбол“, се казва в съобщението на „кралете“.

„Реал Мадрид би искал да изрази своите съболезнования и своята любов и обич към съпругата му Мари Лус, синовете му Франсиско и Хулио, внучките му Айтана и Кандела и всички негови роднини, колеги и близки“, пишат още от Реал Мадрид.

Пако Хенто е единственият футболист в историята, който е спечели шест трофея от КЕШ. Той играе за Реал Мадрид между 1953 и 1971г., а през 18-те си сезона в Реал Мадрид печели освен 6 европейски купи, 12 шампионски титли, 2 купи на Испания, 1 междуконтинентална купа, 1 малка световна купа и 2 купи на латинскаамерика.

За Реал Мадрид има 600 мача и отбелязва 182 гола. Той има 43 мача за националния отбор на Испания.

Фигурата на Пако Хенто вярно представя всички ценности на Реал Мадрид и е била и ще продължи да бъде еталон за Реал Мадрид и за света на спорта. Винаги ще бъде помнен като една от големите легенди на Реал Мадрид.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки