Беласица надигра дублиращия отбор на ЦСКА 1948, но загуби

Попадението отбеляза бившият футболист на петричани Стивън Кирилов

Беласица надигра дублиращия отбор на ЦСКА 1948, но загуби

Беласица надигра дублирашия отбор на ЦСКА 1948, но загуби с 0:1 в контрола. Мачът се игра на много тежък терен и при студено време. Около 400 зрители бяха дошли да наблюдават този двубой, но останаха разочаровани. За разлика от предишния мач, когато Марек игра открит футбол, този път футболистите на ЦСКА 1948 се бяха барикадирали яко отзад и разчитаха само на контраатаки. Ненапразно играта се водеше в половината на гостите.

В 15-та минута при контраатака на петричкия тим Марти Таушанов стреля, но вратаря Димитър Тодоров изби топката в корнер. Десет след това Стелиян Добрев изскочи в наказателното поле на домакините, но вратаря Кирил Георгиев излезе навреме и изби топката, а след това я улови.

На два пъти Атанас Карачоров центрира удобни топки в наказателното поле на гостите, но нямаше как при сгъстената защита да се стигне до отбелязване на гол. Футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Второто полувреме отново отборът на гостите продължи да разчита на схемата 4-5-1. В 49-та минута Стивън Кирилов бе изведен в наказателното поле на Беласица и от няколко метра изпрати топката в мрежата - 0:1.

Това сякаш мобилизира още повече футболистите на домакините и те най-вече чрез Атанас Карачоров по десния фланг опитваха до пробият бетона на гостите. Патрик Попов, Марти Таушанов, Живко Димитров и Йордан Тодоров обстрелваха вратаря на гостите, но така и не се достигна поне до изравнително попадение. В 60-та минута главният съдия Александър Вангелов, който ръководи срещата на ниво, показа жълт картон на Георги Мариянов от гостите за обидна реплика, а след псуване от страна на нарушителя му показа пътя към съблекалнята, отстранявайки го от игра с втори жълт и червен картон.

Наставникът на Беласица Николай Николов отбеляза, че срещата се е играла на тежък терен. „80% от владеенето на топката бе в наша полза, но при тази сгъстена защита се играеше трудно, не успяхме да си реализираме 4-те 100%-тови голови положения в срещата. За първи път видях как отбора на Беласица не може да играе успешно при сгъстена защита. Върху това трябва да се работи и се надявам да не допускаме за в бъдеще такова нещо. Гостуващият тим показа схема на игра 4-5-1, което се оказа доста трудно на нашия отбор. Станалото – станало. След като не успяхме да си реализираме головите положения, претърпяхме загуба, която не заслужавахме”, заяви Николов.

БЕЛАСИЦА: Кирил Георгиев, Карачоров, Ат.Димитров, Костов, Чепилов, Христов, Вълчанов, Таушанов, Тодоров, Асп.Смилков, Попов, (Стоянов, Дим.Иванов, Марчев, Ж.Димитров, Цеков, Бл.Станоев, Радовски)

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки