Барса не успя да пробие Галатасарай на "Камп Ноу" (ВИДЕО)

Мачът завърши без голове

Барса не успя да пробие Галатасарай на "Камп Ноу" (ВИДЕО)

Барселона и Галатасарай завършиха 0:0 в първи двубой от 1/8-финалите на Лига Европа. Каталунците доминираха, но не успяха да вземат преднина преди реванша в Истанбул след седмица. Голям мач за гостите направи испанският вратар Иняки Пеня.

Първата възможност се откри пред Мемфис Депай, който шутира опасно от пряк свободен удар, но Пеня отрази. В 36-ата минута Керем Актюркоолу проби отляво към наказателното поле и стреля, но намеса на Ерик Гарсия в последния момент спаси Барса от сигурно попадение.

До края на първата част Пеня отново се намеси блестящо след изстрел на Депай. На полувремето Шави направи тройна смяна, включвайки в игра Дембеле, Пике и Бускетс. Именно халфът стреля опасно с глава, но и този път Пеня спаси. След това пък Алба шутира неточно от добра позиция.

Четвърт час преди край каталунците стигнаха до отличната възможност да открият резултата. Траоре центрира и след карамбол резервата Обамеянг направи задна ножица, а после удар на Френки де Йонг срещна страничния стълб.

Малко след това Гомис релазира, но попадението бе отменено заради засада. В края на терена влезе Люк де Йонг, но и той не успя да пробие "бетона" на турците.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Дест, Араухо, Депай, Траоре, Педри, Алба, Торес, Де Йонг, Гарсия, Нико

ГАЛАТАСАРАЙ: Пеня, Анталялъ, Ван Аанхолт, Актюркоглу, Бабел, Мохамед, Кутлу, Нелсон, Маркао, Фегули, Боей

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки