Алберт Попов: Винаги съм се възхищавал на Христо Стоичков

"Преди бях доста рисков, доста рядко слизах до финала"

Алберт Попов: Винаги съм се възхищавал на Христо Стоичков

Най-добрият български скиор алпиец Алберт Попов направи равносметка на изминалия сезон и изрази задоволство от постоянството в резултатите си за Световната купа.

"Имахме наистина много силен сезон. В моите лични цели очаквах малко по-често да съм в първите 10, но самата стабилност на резултатите през сезона, също ме кара да се гордея, защото досега не съм записвал толкова силен и постоянен сезон. Преди бях доста рисков, доста рядко слизах до финала. Когато сляза, имах добър резултат, но за Световната купа ти трябва една стабилност, с която да трупаш точки постоянно, за да може на края на сезона, ти всъщност да си събрал максимален брой точки и това да ти даде добър старт за следващия сезон с номера и да имаш по-добра стартова позиция. Смея да твърдя, че сезонът беше много добър, а пък неговият завършек е една допълнителна мотивация и стимул за догодина да си грабна това, което силно желая", каза Алберт Попов в предаването "Код Спорт" по RING.

Попов записа рекордно класиране в последния старт за Световната купа в Куршевел, когато зае четвърто място в слалома, като 16 стотни го лишиха от качване на подиума.

"В началото доста често се подсещах, но после, говорейки с Ивайло Борисов, смятаме, че така е трябвало да се случи. Наистина страхотен резултат. Бяхме много горди, но това четвърто място ни е като стимул и мотивация за догодина да работим още по-усърдно, да станем безупречни и всъщност не да се борим за един подиум, а ако може през цялото време да сме там", каза Попов.

Алпиецът се възхищава на Христо Стоичков и се гордее с неговите постижения.

"Винаги съм се възхищавал на Христо Стоичков. Много често си пускам негови любими моменти. Чувстваш се горд българин! Уникално усещане е, когато виждаш българин на световната сцена и той да се чувства на място. Да виждаш в очите му как не възприема останалите като по-добри от него и е решен да е победител", каза още Алберт Попов.

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки