Цунами: Стоилов е голям треньор и знае как да печели

"Феновете са нашият актив", каза той

Цунами: Стоилов е голям треньор и знае как да печели

Левият защитник на Левски Вендерсон Цунами даде интервю за Дарик радио дни преди финала за Купата на България. Бразилецът е сред водещите играчи в селекцията на Станимир Стоилов и се очаква да бъде титуляр в дербито на Националния стадион „Васил Левски“.

Какво беше усещането след първия гол с екипа на Левски срещу Черно море?

Работих доста здраво, за да се стигне до това. Търсех този гол, но го приемам със спокойствие и търпение. Голът дойде в точния момент. Мачът беше труден, но дойде 85-ата минута и хубавото центриране на Филип Кръстев. Получи ни се хубав гол, който е и важен, защото ни изкачи до третото място в класирането.

Има ли напрежение в теб преди финала за Купата?

Мисля, че е в рамките на нормалното. Смятам, че всеки играч има, както се казва, пеперуди в стомаха преди мача. Моментът е много важен за Левски, а и за нашите кариери. Вече 13 години Левски не печелил отличие и е нормално да сме много концентрирани. Фокусирани сме, защото знаем, че трябва да излезем в неделя много добре тренирани и подготвени за това, което ще ни очаква. Трябва да дадем най-доброто от себе си, за да постигнем резултата, който желаем.

Кой е фаворитът преди този мач?

Когато говорим за дерби, за класически двубой, няма как да кажем, че има фаворит в срещата. Ние имаме своите добри моменти през сезона, те също. В дербитата няма фаворити, но мисля, че ще стане много хубав мач. Ще е изживяване за феновете на Левски, а и за тези на ЦСКА. Трябва да направим много голям мач, за да си тръгнем с победата, както искаме.

Какво е твоето мнение, кои са силните страни на Левски и тези на вашия противник в неделя?

Ние сме в добър ритъм. Играем постоянно в поредица от мачове. Бележим, действаме агресивно, имаме голям треньор. Трябва да затвърдим представянето в този мач, който се задава. Искаме да спечелим мача и да завоюваме Купата.

В коя система на игра се чувстваш по-добре, когато играете 3-5-2 или когато сте с четирима бранители и ти действаш като бек?

И в двете формации се чувствам много добре. Удобни са ми и двете позиции. Имаме футболисти, които ни позволяват да играем добре и с трима централни защитници, а и в другата система на игра, в която сме с двама стопери. Чувствам се много добре и в двата варианта.

Щастлив ли си в България и Левски?

Щастлив съм от първия момент тук. Още преди да подпиша договор с Левски. Обадих се на жена ми и казах:“Любов, тук ми харесва. Хората в Левски ме карат да се чувствам добре“. Прибрах се за празниците, но нямах търпение да се върна. И видяхте, че започнах да работя много концентрирано и фокусирано. Това усещане е същото и в момента.

Каква е ролята на треньора Станимир Стоилов за всичко около Левски?

Той е човек с много ценен опит. Той винаги печели играчите на своя страна. Изисква максимума от нас, понякога е строг, но знае защо го прави. Той знае как да печели. Винаги иска да вземе най-доброто от своите футболисти. Той е голям треньор.

Какво си помисли, когато научи новината, че билетите за финала бяха купени от феновете на Левски за 15 минути?

Единствената дума, която мога да кажа за това, а и за феновете на Левски е лудница. Никога не бях виждал такова нещо. Билетите свършиха за 15 минути. Такова нещо не съм виждал и в Бразилия. Тези хора са луди по своя отбор. Това нещо ни се отразява и на нас. Заразително е. Това ни се отразява и по време на играта, естествено че трябва да сме спокойни и главите ни да бъдат на местата си, но се отразява. Задължаващо е да се представяме силно на игрището.

Кой е най-добрият играч на Левски? Кой може да е фигурата във финала?

Мога да кажа без никакво съмнение, че най-силният ни играч, нашата най-важна фигура и наследство са феновете ни. Това е нашият актив. Те са нашият допинг. Допингът на Левски са феновете. Те ни мотивират, винаги ни карат да даваме, повече, повече и повече…

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки