Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова подкрепя кампанията на ЕКОПАК RE-спортувай: „Детски фестивал на рециклирането“

Вижте подробности тук

Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова подкрепя кампанията на ЕКОПАК RE-спортувай: „Детски фестивал на рециклирането“

Олимпийската шампионка с ансамбъла ни по художествена гимнастика Мадлен Радуканова подкрепя кампанията на ЕКОПАК България за разделно събиране на отпадъци.

Диамантеното ни момиче ще бъде част от RE-спортувай: „Детски фестивал на рециклирането“, който ще се проведе от 10 до 14 часа на 4 юни на стадион „Юнак“ (парк „Борисова градина“, между Националния стадион и метростанция „Васил Левски“).

Входът е символичен - 5 пластмасови бутилки.

Събитието стартира в 10 часа на 4 юни с Куклен театър за най-малките. В главните роли ще бъдат кофите-чудовища от Театър на приказката, които хапват хартия, метал, пластмаса и стъкло.

Официалното откриване е в 11 часа, след което следват забавни игри с четири нови спорта: хокей с пластмасова бутилка, рециклиращ баскетбол, картонен футбол и тенис с хартиена топка. Тези спортове нямат претенции да са олимпийски, но пък помагат да даваме нов живот на отпадъците и да пазим природата си по-чиста.

За най-добрите рециклиращи спортисти са предвидили много подаръци. Ще има викторини и яки гърмящи и цветни химични и физични експерименти, които ще разкрият тайната на трансформацията на един отпадък в нов продукт, както и работилница „Ценна пластмаса“, от която ще научите нагледно как се случва процеса на рециклирането с помощта на самоделно изработени инсталации.

Всеки посетител на 4 юни ще получи и безплатен билет за Ден 2 на фестивала (11 юни, събота) под надслов ”Виж къде отиват разделно събраните отпадъци“, който ще се проведе в Образователния център за рециклиране и инсталацията за сепариране на пластмаса, хартия и метал на ЕКОПАК България.

ВАЖНО!!! Регистрацията за посещението на втория ден на фестивала (11 юни 2022 г., събота) е задължителна. Местата са ограничени! Желаещите да се регистрират могат да го направят на този линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfwiUYdm81DyvQx7iUDRAsGhXwNoacg2siU-t2CAA2PhFFJVg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Само първите 100 регистрирали се ще могат да посетят фестивала в Образователния център за рециклиране и инсталацията за сепариране на пластмаса, хартия и метал на 11 юни.

Събитието е продължение на сътрудничеството на ЕКОПАК България с българския спорт, след като през зимата се проведе кампанията RE-спортувай: Стъкло за кънки, в която се събраха близо 2 тона стъкло. Лице на тази кампания беше трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова. 

ЕКОПАК България е водещата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България. Организацията създава и управлява системи за разделно събиране в над 80 общини, използвайки трицветната система от контейнери и е основен доставчик за рециклираща индустрия в страната. През 2020 година организацията е събрала и предала за рециклиране близо 95 000 тона пластмасови, стъклени, метални и хартиени отпадъци от опаковки.

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки