Още три медала за България от СК в Пезаро

До края на деня предстоят финалите на бухалки и лента при жените и на три ленти/две топки при ансамблите

Стилияна Николова спечели сребърен медал на обръч и бронзов на топка, а ансамбълът на България зае трето място на пет обръча на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в италианския град Пезаро.

Така до момента България има пет отличия (два сребърни и три бронзови) след второто място на ансамбъла и третото на Николова в многобоя вчера.

На обръч Стилияна Николова изпълни страхотно композицията си и получи 31.300 точки, което й отреди втората позиция. На топка първоначално тя имаше 30.600, но от българския щаб подадоха контестация, която беше уважена и оценката й беше повишена на 31.000 точки. Така българката взе бронзовото отличие.

На обръч и на топка златните медали взе София Рафаели от Италия съответно с 32.800 и 33.650 точки. На обръч трета се класира Елисавета Полстяная (Латвия) с 30.950 точки, а на топка втора е Екатерина Веденеева (Словения) с 31.150.

Българският ансамбъл в състав Вая Драганова, Женина Трашлиева, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова и Маргарита Василева взе второ отличие, след като на финала на пет обръча получи оценка от 31.500 точки, от които 16.500 за трудност. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска допуснаха някои грешки в изпълнението си и останаха на трета позиция.

Титлата спечелиха домакините от Италия с 34.800 точки, а на второ място е Китай с 31.750 точки.

До края на деня предстоят финалите на бухалки и лента при жените и на три ленти/две топки при ансамблите. Николова и Ева Брезалиева ще стартират на финала на бухалки, но на лента не са сред финалистките. Българският отбор ще участва на финала при ансамблите с пети стартов номер.

Още от Други спортове

Българката си гарантира участие на Световното през есента

Александра Тоткова преодоля квалификацията в дисциплината трудност при жените

Любомир Епипропов и Габриела Георгиева не успяха да влязат във финалите на Европейското

Спечели го Нино Симеонов

Успешно представяне на нашите състезатели в италианската столица

Плувецът ни изплува дистанцията за 23,46 секунди

Те са поставени под номер 8 в схемата

Събитието ще е на 19 декември

Вижте подробности

Актуално

21:00 11/08 ЛЕВСКИ - ХАМРУН 2:5 след дузпи
21:45 11/08 СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки