Чиликов обяви пред NOVSPORT целите на Черноморец

Отборът стартира подготовка на 26 юни в Бургас

Чиликов обяви пред NOVSPORT целите на Черноморец

Сериозна селекция и атака на професионалния футбол ще гони Черноморец през новия сезон. Това обяви специално за NOVSPORT Георги Чиликов. Той бе назначени преди дни за старши треньор на бургаския тим. Георги Чиликов е роден е на 23 август 1978 г. в Бургас. Юноша е на Черноморец. Като футболист играе като централен нападател. Носил е екипите на Черноморец, Нефтохимик, Левски, Насионал Мадейра, ЦСКА, Далиен (Китай) и Тобол (Костанай). Голмайстор на България през 2003 г. с 23 гола за Левски. Шампион на България през 2002 г. с Левски. Носител на купата на България през 2002, 2003 и 2005 г. За националния отбор на България е изиграл 9 мача с 1 гол, за "Б" националния е изиграл 1 мач и е вкарал 1 гол. Участник е на ЕП'2004 в Португалия. След края на състезателната си кариера Георги Чиликов е дългогодишен асистент Димитър Димитров. Той е основна фигура в екипа на Херо в отборите на Нефтохимик, Черноморец, Лудогорец, Иртиш (Павлодар) и Берое. Бил е старши треньор на Левски U17, Оборище (Панагюрище), а за последно води Арда.

Черноморец

Прибирам се у дома, за да направим всичко възможно Черноморец отново да заиграе в професионалния футбол. Всички заедно ще опитаме да върнем отбора там, където му е мястото. Трябва да се обединим - фенове, бивши футболисти и бизнес. 

Настоящето

С футболистите, които преценя, че ще останат от миналата година, надявам се да направим отбор, който да доминира. Не съм много запознат с тази група, тепърва ще видя за какво става въпрос. Тръгвам с надеждата,  че можем да променим във всяко отношение клуба. В утрешния ден да знам, че сме направили нещо положително, да има приятно чувство. Всеки мач оттук – нататък ще се играе за победа. Това не подлежи на коментар. Имам чувство, че футболистите досега са играли у дома, а навън каквото стане. Това е въпрос на манталитет. Предупреждавам всички, че такъв филм няма. У дома или навън – ще са едни и същи. Ако не – ще седнат до мен. Никой не иска чудеса – докъдето са им възможностите.

Подготовката

Стартираме работана на 26-и юни на стадион „Черноморец“. Голяма част ще премине в Долно езерово, където има доста добри условия. Трябва да направим конкурентноспособна група. За съжаление футболистите отвън, които исках най-много, предпочетоха да си останат където са. Това ме учуди много. Не приемам да искаш да си останеш в посредствеността. Смятайте за какви амбиции говорим. Хората не искат да идват в Бургас, което трябва да се промени. Това е и наша задача. Разговарях с над 20 играчи извън Бургас, от които 18 отказаха. И тук не говорим за финанси, а най-вероятно за характер. Необяснимо ми е, че футболист от град, който е голям колкото квартал на Бургас, не иска да играе в Черноморец. Това ме убива. Трябва отново да станем магнитът, който дори без големи средства, да привлича играчи. Ще опитаме с повече местни хора, които са закърмени в Бургас, знаят какво е Черноморец. 

Целите

Всеки един у нас, занимаващ се с футбол, знае че най-важната част от представянето на всеки отбор са резултатите. Гаранция не мога да дам, защото не мога да знам с какви футболисти ще разполагаме. Благодаря на всички бургазлии, които засега са се отзовали да се върнат – Венко Филипов, Цецо Филипов, Петьо Патев, Живко Петков, Стойчо Атанасов. Не казвам, че са подписали, но има преговори. Венко и Цецо са първите, които се отзоваха. Наши момчета, бургазлии. Надявам се да отворят вратата и към други. Концентрирал съм се върху това да върна максимална част от бургазлии, които са извън Бургас. Имаме разговори с Дросев. Има някаква част, която е положително настроена към това, което ще направим. Има и хора, които за съжаление предпочитат по-горно ниво. Това си е тяхно право. Надявам се да убедим тези футболисти, защото без тях нищо не може да стане. Казвам им го и на тях – не поемете ли отговорността да се върнете и да помогнете на града си и отбора си, няма какво да се случи. Те са основната част, която да дърпа каруцата.

Селекцията

Договор с клуба има Венелин Филипов. Той е играл за Локомотив (Пд), Берое, Славия, Етър и Волунтари. В момента се водят преговори и с други играчи. Това са Цветан Филипов, носил екипите на турския Едирнеспор и полския Висла Пулави. Игралият в Дунав и Славия Петър Патев, Живко Петков, носил екипите на Черно море и Хебър – Живко Петков, и на ЦСКА-София и Арда – Стойчо Атанасов.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки