Милица Мирчева: Класирането в топ 15 на световното е успех

Атлетката ще участва на европейското първенство след месец

Милица Мирчева: Класирането в топ 15 на световното е успех

„Този път не съм гонила резултат. За мен беше важно как ще протече състезанието тактически, защото на такива шампионати не се търси време, а се търси призово място. Аз се бях съсредоточила върху това да се класирам възможно най-напред. Бях си поставила за цел топ 20 така че топ 15 за мен е успех“ това сподели след края на състезанието единствената българка на световното първенство по лека атлетика, което се провежда в Юджийн (САЩ). Възпитаничката на Йоло Николов завърши участието си в маратона на 15-то място в време 2:30:20 часа.

„Следващото състезание в което ще участва е европейското първенство след месец. Там отново бягането ще бъде най-вероятно тактическо. Това е още една голяма цел за годината. Надявам се да се получи едно добро бягане. След това не знам дали скоро ще бягам маратони. Най-вероятно, ако бягам, това ще е в края на годината или в началото на следващата. Мисля да се съсредоточа върху по-кратките дисциплини за да мога да напредна и там", сподели националната ни рекордьорка и допълни:

"Най-малко любимата ми дисциплина е маратона. Обичам много късите дистанции като 1500 метра, но не ми се отдават. Планинското бягане също ми допада, защото е доста разнообразно. Аз обичам планината. 3 километра в зала също ми е любима дисциплина. Най-любимата ми дисциплина всъщност е полумаратона. Искам да благодаря на моят треньор, защото без него нямаше да се справя. Йоло Николов измисля тренировките, през цялото време не подкрепя. Помага ми по време на дългите бягания, което за мен е изключително важно. Искам да благодаря на Българската федерация по лека атлетика, защото те също ни подкрепят и ни помагат да напредваме в нашите цели. Благодаря на всички фенове и на хората, които са ни помогнали. Надявам се тези успехи да ги зарадват“, коментира още Милица Мирчева.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки