Чех грабна световната титла с рекорд на шамионатите

Словенецът прати диска на 71.13 метра

Чех грабна световната титла с рекорд на шамионатите

Кристиян Чех увенча силното си представяне през сезона до момента със световна титла в мятането на диск. 23-годишният словенец, пети от Олимпийските игри в Токио и европейски шампион за младежи под 23 години, триумфира в Юджийн с рекорд на шампионатите от 71.13 метра. 

Световният и европейски шампион за юноши Миколас Алекна спечели първия си медал от голям форум при мъжете. 19-годишният син на легендата Виргилуис Алекна извоюва сребърния медал с 69.27 метра. Така литовецът стана най-младият медалист от световни първенства в мятането на диск при мъжете в историята. А следващия месец му предстои участие и на Световното първенство за юноши и девойки под 20 години, където е абсолютният фаворит за златото.

Неговият сънародник и световен шампион от Лондон 2017 Андриус Гуджиус този път остана с бронзовия медал с 67.55 метра. 

И тримата медалисти от Олимпийските игри в Токио останаха извън подиума. Шампионът Даниел Стол, който защитаваше и титлата си от Доха, се нареди четвърти с 67.10 м. Неговият сънародник от Швеция и втори от Игрите в Япония Симон Петерсон зае петата позиция с 67.00 м, а бронзовият медалист от Олимпиадата Лукас Вайсхайдингер (Австрия) остана едва десети с 63.98 м.

 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки