Денят, в който Левски се завърна в Европа

Мъри Стоилов полека се доближава в митологията на клуба до Гунди

Левски отстрани ПАОК и продължава напред в турнира на Лигата на конференциите, чакайки съперника си в третия кръг. Ако някой миналото лято беше казал, че това ще се случи в обозримо бъдеше, вероятно щеше да бъде обявен за луд...Но към днешна дата това е факт и "Синя България" има пълното право да се намира на върха на еуфорията.

Без трансферни суми, със сравнително ниски заплати, Левски тотално надигра и логично отстрани "милионерите" от ПАОК след 180 минути в двата мача. И разбира се, за всичко това има един "виновник" и той се казва Станимир Стоилов. Магьосникът в треньорска униформа дойде във възможно най-тежкия момент и не само вдигна ранения колос на крака, но донесе на Герена първи трофей от 2009 година и накара всички да мечтаят за нова "европриказка" след отстраняването на ПАОК.

Мъри вече има запазено място в сърцето на "сините" фенове и няма да е пресилено да кажем, че макар и бавно, започва да пълзи нагоре и да се доближава в митологията на клуба до великия Гунди. Та кой друг би могъл да вземе един съсипан от финансова криза отбор, да направи (почти без пари) сериозна селекция и в крайна сметка да направи боеспособен не само за България, но и за Европа тим!

И не на последно място, едно малко сравнение....Бюджетът на ПАОК е 10 пъти по-голям от този на Левски, играчите са 10 пъти по-скъпи и взимат 10 пъти по-големи заплати....Но крайният резултат е 3:1 за "сините" и това е отборът, който продължава напред в Европа....

Честито, "Синя България"!

ВИДЕО ОТ ОГРОМНАТА РАДОСТ НА ФУТБОЛИСТИТЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!!!

Още от Коментари

"Червените" имат сили да отстранят и Базел

Мъри даде диагнозата: "Този отбор прескочи няколко етапа в своето развитие"

В три поредни мача българският тим бе ощетен от съдиите

"Червените" имат всички шансове да отстранят Сейнт Патрикс

Той ще наруши Закона за спорта, ако организира алтернативно футболно първенство

"Сините" имат уникалния шанс за голям пробив в Европа

„Много е хубаво, че повече българи започват като титуляри напоследък“

На "Българска армия" имат още много работа

ПАОК не е отбор от най-висока класа, смята натурализираният сърбин

Актуално

18:00 16/08 Струмска слава - Крумовград 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки