Медведев е на полуфинал в Лос Кабос

Водачът в световната ранглиста не срещна проблеми срещу литовеца Ричардас Беранкис

Медведев е на полуфинал в Лос Кабос

Водачът в световната ранглиста по тенис Даниил Медведев (Русия) успя с лекота да се класира за полуфиналите при дебюта си на турнира на твърда настилка в Лос Кабос (Мексико) с награден фонд 920 хиляди долара. 

Медведев надделя над литовеца Ричардас Беранкис с 6:2, 6:2 за 79 минути. Руснакът, който в предишния кръг срещу австралийския квалификант Ринки Хиджиката записа победа номер 250 в кариерата си, не допусна пробив в мача и спечели 88 процента от точките при вкаран първи сервис (21 от 24). 

"Беше съвсем различно. Съперникът ми днес беше много по-агресивен. Срещу такива играчи понякога няма какво толкова да направиш. Трябва да сервираш добре и да опитваш да вкарваш възможно повече топки в корта. Точно това успях на направя. Той също пропусна малко повече и това се оказа достатъчно", коментира Медведев. 

26-годишният руснак, който се стреми към първа титла през сезона, очаква на полуфиналите поставения под номер 4 сърбин Миомир Кецманович. 

При нов успех Медведев ще си гарантира първото място в световната ранглиста и след края на Откритото първенство на САЩ, на което ще защитава титлата си. 

Кецманович достигна втория си полуфинал за сезона в Тура на АТП след победа с 6:2, 6:4 над Брендън Накашима (САЩ). Вторият в схемата Феликс Оже-Алиасим (Канада) също се класира в топ 4 на надпреварата след успех над Стийв Джонсън (САЩ) с 6:4, 7:6(3).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки