Мафията спря Лудогорец за Шампионската лига! (ВИДЕО)

Три червени картона в Загреб пречупиха "орлите"

Мафията спря Лудогорец за Шампионската лига! (ВИДЕО)

Скандални съдийски отсъждания помогнаха на Динамо (Загреб) да победи с 4:2 гостуващия Лудогорец и така да се класира за плейофите на Шампионска лига.

Френският арбитър Беноа Бастиен показа общо 4 червени картона на разградчани, като 3 от тях бяха за футболисти, а освен това отсъди 2 дузпи за „модрите“ и така те се класираха за последния квалификационен кръг преди групите с общ резултат 6:3.

Двете попадения за Лудогорец на почти празния стадион „Максимир“ бяха дело на национала Кирил Десподов, но останаха крайно недостатъчни за нещо повече от почетна загуба в Хърватия.

Тя праща разградчани в плейофите за влизане в групите на Лига Европа, в които те ще спорят с литовския Жалгирис.

Във вторник вечер "орлите" бяха лишени от някои от най-важните си футболисти, тъй като в навечерието на реванша трансферираха халфа Алекс Сантана и голмайстора си Пиерос Сотириу, а освен това аут за сблъсъка бяха вратарят Серджио Падт и плеймейкърът Каули Оливейра.

Домакините, от своя страна, започнаха вихрено срещата и още в 4-ата минута Ариан Адеми стреля много силно, но Симон Слуга успя да спаси.

Динамо обаче продължи да е по-настойчив и в 12-ата минута откри резултата след чудесна атака, завършена много технично с глава от Йосип Дрмич.

Пет минути по-късно Лудогорец можеше да изравни, ала вратарят Ливакович отрази с вещина мощен шут на Доминик Янков. След това топката попадна у младокът, но той я загуби, а докато се опитваше да си я върне извърши нарушение срещу Ариан Адеми и получи жълт картон.

Последва оспорване на съдийското решение и второ официално предупреждение, което доведе до изгонването на Янков още преди да изтекат първите 20 минути игра.

В 25-ата пък положението на „орлите“ стана още по-тежко, защото капитанът им Антон Недялков фаулира Шпикич в пеналта и главният съдия Беноа Бастиен отсъди дузпа. Зад топката застана Мислав Оршич и хладнокръвно я прати в мрежата, за да даде аванс от 2 попадения на Динамо в мач и 3 в общия резултат.

Домакините увеличиха преднината си още преди края на първото полувреме, защото в 44-ата минута Мислав Оршич бе изведен и проби в наказателното поле, след което с прецизен изстрел се разписа за втори път в срещата и оформи класиката – 3:0.

Въпреки това Лудогорец намери сили да върне едно попадение в добавеното време на първата част. Кирил Десподов получи топка след единоборство между Игор Тиаго и бранител на Динамо, а после с неспасяем удар намали изоставането на „орлите“ до 3:1.

На почивката и двамата наставници извършиха по 3 смени, като в игра за гостите се появиха Иван Йорданов, Ян Карничник и Спас Делев.

Секунди след началото на второто полувреме се стигна до корнер за Лудогорец и отиграване с глава на Игор Тиаго.

Впоследствие топката срещна ръката на защитник в синьо като първоначално това остана незабелязано от рефера, но после той бе привикан да разгледа ситуацията с ВАР и в крайна сметка отсъди дузпа.

С изпълнението й се нагърби Кирил Десподов, който не остави шансове на вратаря, за да се разшие в 49-ата минута за втори път в двубоя и да направи резултата 3:2.

Малко след това Лудогорец можеше дори да изравни, ала Игор Тиаго направи фрапантен пропуск, докато в 56-ата минута Иванушец стреля от дистанция, но Слуга внимаваше и отрази.

Последваха равностойни минути, в които битката на терена преобладаваше, за да се стигне до 73-ата минута, в която Рик Джонатан също бе изгонен и така Лудогорец остана с 9 души на терена.

Това окончателно уби интригата в срещата, а малко преди края й Динамо получи втора дузпа, този път за препъване на Ян Карничник срещу откъсващия се сам срещу вратаря Оршич. Първоначално защитникът получи жълт картон, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР наказанието бе променено и той получи директен червен, за да остави Лудогорец с 8 души на терена.

Резервата Бруно Петкович бе точен от бялата точка и направи резултата 4:2 в полза на Динамо, след което човекът от щаба на Лудогорец също получи червен картон заради оспорване на съдийските решения.

В крайна сметка те доведоха до отпадането на Лудогорец от Шампионската лига и участие във втория по сила турнир на УЕФА – Лига Европа.

ДИНАМО ЗАГРЕБ - ЛУДОГОРЕЦ 4:2 (общ резултат 6:3)
1:0 Дрмич (12)
2:0 Оршич (27, дузпа)
3:0 Оршич (44)
3:1 Десподов (45+4)
3:2 Десподов (49, дузпа)
4:2 Петкович (87, дузпа)

Стартови състави:

ДИНАМО (4-2-3-1): 40. Ливакович, 13. Ристовски, 4. Шутало, 55. Перич, 14. Любичич, 10. Батурина, 27. Мишич, 5. Адеми, 99. Оршич, 77. Шпикич, 18. Дрмич;

Старши треньор: А. Чачич;

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): 12 Слуга, 3. Недялков, 32. Пластун, 24. Вердон, 4. Сисиньо, 23. Шоу, 6. Пиотровски, 64. Янков, 11. Десподов, 73. Рик, 9. Тиаго

Старши треньор: А. Шимунджа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки