Гол в 91-ата минута спаси Берое в Битката за Тракия (ВИДЕО)

Новият треньор на Ботев Пд дебютира с драматично равенство в Стара Загора

Гол в 91-ата минута спаси Берое в Битката за Тракия (ВИДЕО)

Ботев (Пловдив) спря кошмарната серия от загуби и взе първа точка за сезона в официалния дебют на новия си треньор.

Желко Копич стартира начело на „канарчетата“ с драматично реми 1:1 в Битката за Тракия срещу Берое в мач от 6-ия кръг на футболната ни efbet Лига.

Гостите от Пловдив имаха аванс в срещата, играна в Стара Загора, след попадение на Антоан Бароан малко след почивката, но в добавеното време Абубакар Тунгара изравни и подели точките.

Лятното попълнение на „жълто-черните“ Рой Херман пък удари греда, след като преди това бе с основна заслуга и за гола на Ботев.

Гостите нацелиха рамката на вратата и още в самото начало. В 4-ата минута Току намери Бароан в пеналта, а нападателят се обърна и стреля, но в лявата греда.

Мачът бе много динамичен в първите 15 минути, а двата тима използваха всяка възможност да нападат към вратата на съперника. Стигна се до няколко центрирания, но те не доведоха до удар.

В 17-ата минута Конате получи в наказателното поле, но Караджов излезе и блокира изстрела. Три по-късно Мечев пробва удар от дистанция, но след рикошира Берое спечели само корнер.

В 23-ата минута Стив Траоре центрира опасно, а Луизиньо игра с глава. Ханкич не можа да улови топката и тя излезе в корнер. Две минути по-късно Мечев центрира от фаул, а Тунгара отправи удар с глава, но бе твърде неточен.

В 35-ата минута Реда Рабей шутира неточно от около 25 метра, а 2 минути по-късно Конате отправи удар с глава, но не затрудни Караджов, който улови.

Малко преди паузата Ману овладя топката в наказателното поле, финтира Стоянов и стреля, ала Караджов отново внимаваше и изби.

Първата част завърши с шанс за Берое след контраатака и корнер, при който Ханкич изби центрирането, но в краката на Траоре. Ударът на французина обаче мина над вратата.

Скоро след подновяването на играта Ботев Пд откри резутлата. В 50-ата минута Херман проби и стреля много силно, но Караджов изби. Топката обаче попадна в Бароан, който я прати в мрежата от движение.

Пет минути по-късно именно Херман овладя на границата на наказателното поле и стреля в далечния ъгъл, но топката срещна гредата над Караджов.

Берое натисна съперника в следващите минути и играта бе предимно пред наказателното поле на Ботев. Бяха изпълнени 5 корнера в рамките на 2 минути. В 78-ата гостите контраатакуваха и Мартенс отправи хубав удар, но Караджов изби в корнер.

Така се стигна до 91-ата минута, в която Берое успя да изравни, след като Тунгара овладя топката и я прати в мрежата с феноменален удар от дистанция, за да оформи крайното 1:1.

След него Берое събра 5 точки и остана на 11-ото място, докато Ботев вече има 1 в своя актив и отлепи от дъното, за да заеме предпоследната 15-а позиция във временното класиране.

Берое – Ботев (Пловдив) 1:1
0:1 Бароан (50)
1:1 Тунгара (90+1)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БЕРОЕ: 1. Караджов, 2. Стоянов, 3. Пиргов, 6. Чавес, 8. Юсеин, 9. Луизиньо, 10. Тунгара, 11. Траоре, 13. Анисе, 14. Николов, 16. Мечев;

Треньор: Петър Хубчев;

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 13. Ханкич, 2. Херман, 3. Па Конате, 4. Генев, 6. Мартенс, 10. Току, 11. Бароан, 18. Супрайен, 22. Рабей, 28. Ману, 44. Пунчец;

Треньор: Желко Копич.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки