Хесус Ерада спечели седмия етап от Обиколката на Испания

В генералното класиране начело остава белгиецът Ремко Евенепул

Хесус Ерада спечели седмия етап от Обиколката на Испания

Хесус Ерада от тима на Кофидис спечели седмия етапа от Обиколката на Испания от Камарго до Систиерна с обща дължина от точно 190 километра.

Испанецът се оказа най-съобразителен във финалния спринт, в който участваха петимата бегълци от колоната. Той предприе атака отляво в подстъпите към финалната линия и изпревари с около половин капла италианеца Самуеле Батистела от състава на Астана. Трети завърши британецът Фред Райт от Бахрейн Викториъс, а в челната група, която завърши с време от 4 часа, 30 минути и 58 секунди, бяха още белгиецът Джими Янсен (Алпецин-Декьонинк) и австралиецът Харисън Суини (Лото Судал).

Основната група, начело на която завърши носителят на зеленото трико Сам Бенет (Ирландия/Бора-Хансгрое), остана на 29 секунди от времето на Ерада.

В генералното класиране начело остава белгиецът Ремко Евенепул от Куик-Степ Алфа Винил, който има преднина от 21 секунди пред французина Руди Молар (Групама-ФДЖ) и 28 секунди пред испанеца Енрик Мас (Мовистар).

Ирландецът Бенет води в класирането по точки. Спринтьорът има 142 точки и води с 15 на датчанина Мадс Педерсен. При катерачите лидер с 13 точки е монегасецът Виктор Лангелоти от Бургос.

В събота за участниците в Обиколката на Испания предстои един от тежките планински етапи. Той е с дължина от 153,4 километра от Пола де Лавиана до Колау Фанкуая, като ще бъдат преминати шест височини - две от втора категория, три от трета и за финал една от първа.

Малшанс лиши Мирослава Минчева от финал

На Световната купа по спортна стрелба в Баку

Без българи на полуфинала при мъжете на СК по модерен петобой в София

Вижте подробности

Мнацаканян спечели квота за Париж!

След като пребори китаец на полуфинала в Истанбул

Айк Мнацаканян е на крачка от олимпийска квота

Една победа дели българският национал от Париж

С банковите пакети от Fibank клиентите пестят от такси

Над 60 лв. годишно спестява пакетът „Моят избор онлайн“, който може да бъде открит и изцяло онлайн – през дистанционното банкиране на банката

"Арена Бургас" впечатли Европейската конфедерация по стрелба

България и Бургас кандидатстват за Европейско първенство

Георги Глушков награди медалистите от европейските първенства по бокс

Тези постижения са плод на много труд, каза спортният министър

България с 9 медала на Европейското по канадска

Два от тях са златни

Олимпийският огън пристигна в Марсилия

И бе посрещнат от 150 000 души

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки