Манчестър Юнайтед се продава за 3,75 милиарда паунда!

Вижте подробности

Манчестър Юнайтед се продава за 3,75 милиарда паунда!

Около 3,75 милиарда паунда биха били достатъчни, за да бъде купен Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър, пишат на Острова. Остава да се разбере дали подобна сума ще се хареса на най-богатия човек във Великобритания и привърженик на „червените дяволи“ Джим Ратклиф, който се провали с неотдавнашната си оферта за Челси.

Държавен инвестиционен фонд от Дубай също проявява интерес към поглъщането на един от най-големите клубове в Европа. Говори се, че Емирството е сериозен претендент към придобиването на контролния пакет акции в Манчестър Юнайтед.

Държавни инвестиционния фондове от Абу Даби и Саудитска Арабия вече контролират управлението на клубове като Манчестър Сити и Нюкасъл.

Финансови специалисти изчисляват, че Глейзър могат да получат около 6 милиарда паунда, което би било с около 2 милиарда повече спрямо това, което Тод Боели и Clearlake Capital платиха за Челси през май.

Инвеститорите са изкушени най-вече от тлъстите приходи от телевизионни права, генерирани във Висшата лига.

Освен това печалбите на "червените дяволи" около домакинските мачове са астрономически, което е лесно обяснимо, отчитайки се факта, че посещаемостта е средно по около 75 хил. фенове на всеки двубой на "Олд Трафорд".

Евентуалният нов собственик на Манчестър Юнайтед ще наследи и дългове от близо 600 милиона, които принадлежат на клуба, а не на Глейзър.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки