Треньорката на фигуристка №1: Последните месеци Зимният дворец е разруха, пълна мъгла

Още със стъпването на пързалката попадаш в мъгла

Финалистката от олимпиадата в Пекин Александра Фейгин участва в телевизионното риалити “Игри на волята”, но не смята да прекратява кариерата си.

“Саша ще продължи със спорта. Тя сама взе решението да се яви на кастинг, докато бе в почивка. Разбира се, тя ме попита какво мисля по въпроса и аз веднага одобрих нейния избор. Нека да опита нещо по-различно, след като по 9 часа на ден си троши краката на леда. Смятам, че това е полезен опит за нея и нещо ново след всичко, което преживя. Финалите на големи състезания са страхотно постижение, но да не забравяме, че тя претърпя операция на капачката на коляното”, коментира Ина Демирева-Лутай, треньорка на Александра пред „24 часа”.

Проблемът за Саша, е че в риалитито трябва да се състезава с хора, които имат много по-голям опит от нея - някои на по 30 години и с деца. Знам, че ще и бъде трудно. Но тя е пример за това какви млади хора има в България и как те от малки се лишават от много неща и се борят, за да постигнат нещо. Тук по телевизиите непрекъснато показват само скандали и хора, които не са за подражание. В шоуто по Първи канал в Русия, в което участва сестра ми (Албена Денкова - двукратна световна шампионка при танцовите двойки с Максим Стависки - б.р.), са истински звезди и децата искат да бъдат като тях, допълни Ина.

Тя е сигурна, че Александра ще покаже, че е достоен човек, защото сама я е възпитала, познава нейните качества и не прави разлика между нея и дъщеря си. Нямаше как да и кажа не отивай, защото аз не мога да предложа нищо, каза още Демирева.

В Зимния дворец, където фигуристите тренират, условията са ужасни. Няма климатик, непрекъснато има конденз, а ледът е отвратителен.

Още със стъпването на пързалката попадаш в мъгла и не виждаш какво се случва в другия край на залата. Аз не мога дори да кажа на състезателите какво трябва да поправят при скок, защото едва ги различавам. Една пързалка имаме, а тя на какво прилича. След ремонта бе добре, но в последните месеци всичко рухна. Вдигнаха и цените за ползването на леда и сега още със стъпването трябва да плащаме по 265 лв. Няма как да искаме да постигнем нещо, след като нямаме никакви условия за подготовка. Ето по тази причина не мога да си мълча какво е истинското положение. След олимпиадата очаквахме нещо да се подобри, но ситуацията се влоши още повече. Е, как при това положение Саша да не иска да направи някаква промяна”, добави Ина Демирева-Лутай.

Още от Зимни спортове

Победител стана полякът Давид Кубацки

Тарту Вялк 494 спечели с 12:3 в София

Последното състезание е било през 2004-а година в Парк Сити, щата Юта

Вижте подробности

Ще търсим решение спортистите на двете държави да се върнат в състезанията, обяви Томас Бах

Вижте подробностите тук:

Вижте нови разкрития за спортния ексминистър

"В момента работим постоянно, за да се нормализират условията", заяви Антон Иванов

Милена Тодорова остана на крачка от топ 20 в Германия

Актуално

15:00 03/10 ЛОКО ПД - ЦСКА 1948 1:3
17:30 03/10 ЦСКА - ПИРИН 2:1
20:00 03/10 БЕРОЕ - ЛЕВСКИ 0:1
21:45 03/10 Верона - Удинезе 1:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки