Любо Ганев: Броят на състезателите ни е ограничен

Президентът на БФВ говори за представянето на националите на Евроволей и новият селекционер

Любо Ганев: Броят на състезателите ни е ограничен

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев даде интервю за Дарик радио. Той сподели подробности от днешното заседание на УС, на което беше решено договорът на националния селекционер Николай Желязков да не бъде удължавам. На практика България остана без треньор и започва конкурс за избора на нов. Според Любо Ганев броят на качествените родно волейболисти е ограничен. За него не е толкова важен новия треньор, а през следващия сезон всички налични играчи да са на лагер с националния отбор от първия ден.

„Ние не сме взели решение за освобождаването на Николай Желязков. Неговият договор беше за 1+2 години. Удължаването му беше свързано с определени цели. Подложихме на гласуване предложението дали да бъде подновен договорът или не. Съответно от 21 присъстващи на събранието четирима човека бяха въздържали се, двама бяха против да бъде прекратен договорът на Желязков и останалите 15 бяха да не бъде подновен договора. Не е имало приемане на оставка на практика, просто се взе решение договорът да не бъде продължен за следващите две години“, каза Любо Ганев. 

„Взехме решение да обявим процедура за подаване на кандидатури за треньор на мъжкия национален отбор. До 5 октомври трябва да бъдат подадени всички кандидатури. УС ще ги разгледа всички. Ще разглеждаме само постъпили кандидатури. Имаме повече от 20 дена. Всеки, който мисли, че може да е треньор на националния отбор, да си направи една обосновка, да внесе пред УС предложение за работа, евентуални щабове, проекто състав на състезатели и т.н. Всички предложения ще бъдат разгледани“, добави той.

„Не мога да кажа за Мартин Стоев. Който си подаде документите, неговите документи ще бъдат разгледани. Моите предпочитания каквито и да са имам право на един глас. УС е от 25 човека, така че моите предпочитания, когато дойде времето, ще ги кажа. Не знаем кой ще се кандидатира, какви лицензи ще имат за работа. Събрахме работна група. Едно от предизборните обещания на Инициативния комитет, който ме издигна мене, беше да намалим членовете на УС до 17 човека, да имаме изисквания, какви критерии трябва да отговарят. Приехме проекта за Устав и за свикване на Общо събрания, което ще бъде в периода между 1 февруари и 31 март следващата година. Тогава ще бъде приет и новият Устав и ще има приемане на членове в новия УС по новия Устав“.

„Другото много важно е, че имаме Лига на нациите, в която отборите „чалънджър“-и са пет. Това са България, Канада, Нидерландия, Словения и Куба. Имаме Европейско първенство, на което сме домакини и започваме от квалификациите. За мене е важно не толкова треньора, а всички състезатели, които ще участват в тези състезания, още от първия ден, когато ще бъде свикан лагер, да участват. Да няма такива – аз ще почивам на едното първенство, аз на другото няма да дойда. По-важното е това. Броят на състезателите ни е ограничен, за качествените състезатели говорим, разбира се, така че всички, които могат и желаят, от първия ден да са там. За да можем няколко месеца да израстваме като отбор и на нашето домакинство Европейско да покажем максимума от възможностите си“, каза още президентът на БФВ.

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки