Джокович иска сбогуване с тениса като на Федерер

„Изиграхме най-много мачове един срещу друг от всички други в историята“

Джокович иска сбогуване с тениса като на Федерер

Новак Джокович иска да повтори емоционалното сбогуване на Роджър Федерер, като присъстват всичките му съперници в тениса, когато дойде моментът да прекрати собствената си кариера.

Федерер изигра последния си тенис мач от най-високо ниво на Лейвър Къп миналата седмица, когато си партнираше с дългогодишния си съперник и приятел Рафаел Надал в надпреварата на двойки.

Джокович и Анди Мъри, двама от другите големи противници на Федерер, също бяха част от отбора на 41-годишния швейцарец в O2 Aрена в Лондон.

Въпреки звездния състав, Отборът на Европа падна Отбора на света, но трогателното изпращане на Федерер беше основната тема.

„Това беше много емоционален момент“, каза Джокович пред репортери в сряда преди мача от осминафиналите срещу Пабло Андухар на турнира в Тел Авив.

„Виждайки децата и семейството му, това също ме развълнува. Трябва също да кажа, че си мислех как ще изглеждам, когато се сбогувам с тениса. Определено има едно нещо, което бих искал да имам, освен, разбира се, моето семейство и близките хора в живота ми, бих искал да присъстват най-големите ми съперници и конкуренти, когато дойде моментът за раздяла с тениса“, каза Джокович.

Тъй като Федерер вече е извън играта, Джокович каза, че Надал остава най-големият му съперник на корта.

„Изиграхме най-много мачове един срещу друг от всяко друго съперничество в историята на тениса. Съперничеството е много специално и продължава. Надяваме се, че ще имаме шанс да играем един срещу друг повече пъти. Защото е вълнуващо за нас, а също и за феновете на тениса и спорта по света“, каза Джокович.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки