Кога Лечева ще предаде далаверите на Руди Гела на Прокуратурата?

Василев плюе по Лечева, защото загуби доста добри комисионни

Бившият спортен министър Руди Гела мина в оправдателен режив след като настоящият министър на младежта и спорта Весела Лечева му спря далавери за над 3,7 милиона лева. Василев е решил да атакува Лечева във Фейсбук, с въпроси по ЗДОИ и извън него. Вероятно много го е заболяло, че загуби комисионните от красивата продавачка от Велико Търново, които няма да прибере. Наем на зала в размер на 7 000 лева си е нещо иновативно и единствено възможно за назначените от Гела "експерти".  Разбира се, парите е трябвало да бъдат усвоени светкавично, защото правителството падна.

Нека проследим хронологията на събитията. Да сравняваш една жена на 90 години, която и да е тя, с доказани експерти е подигравка. Да участваш в състезания за ветерани като единствен представител във възрастовата група и да си професор от Софийския университет е нещо различно. Петър Георгиев е работил в сектор “Спорт” още преди близкият на Александър Томов Радостин Василев да постъпи в детската градина. А да питаш за възрастта на Антон Коджабашев си е направо виц. Та нали бившия шеф на щангите бе огласен като личен съветник на Руди Гела?

За шефа на отцепниците от ИТН един елитен ресторант в Дианабад се превърна в нещо като чушките на "Капитан Андреево" за бившия премиер Киро Харварда. За милиарди да те питат, ти чушките повтаряш. След като няма какво друго да кажеш, прикривайки далаверите си.

Нормално е да си срешу тениса на стадион "Септември". Особено когато  не си успял да го дадеш на свой човек. Знае се и името на човека.

Възстановяването на "Червено знаме" във вида от 1985 г. може да е възможно само в главата на един човек без представа за времето и пространството. Но все пак са усвоени доста добри пари. Всички знаят, че тази инфраструктура няма как да бъде превърната в модерно и самоиздържащо се съоръжение.

Радостин Василев се опита да “задели” едни 15 милиона и от "Арена Бургас". Както се казва на лъжата краката са къси, но на кратки разстояния надвиват всеки.

Сега към допълнителните въпроси, които според Гела били важни. Най-вече за ТОТО-то. След като не намери за удобно нито веднъж да отговори за разкритията, че инсталираният от него Александър Тодоров е подписал многомилионни договори с три фирми за реклама в метрото?

Според "иновативната стратегия", обяснена лично от Гела, беше, играещите тото са в метрото". От къде на къде варненци или пловдивчани ще играят тото. Плевенчанинът Радостин Василев е казал - тотото е само за софиянци и то от тези, които се возят на метро.

Той не трепна, когато се оказа, че неговият медиен съветник е прибирал хиляди от тотото, "за да пише прессъобщения". Проверка във всички медии показва, че през месеците, които Гела управляваше министерството,  няма нито едно прессъобщение на тотото.

Явно звездите в българския спорт са най-големият проблем на Гела. След като успя да откаже Катя Дафовска от биатлона, сега е погнал Таня Богомилова. Вероятно защото Федерацията по плуване бе една от малкото, които казаха истината. Че вместо повече средства от рекордния бюджет на министерството при огромна инфлация, увеличението на бюджета бе в рамките на 1000 лева?

Бившият министър се е притеснил, че Весела Лечева била приела национален отбор? Мъка, мъка. Спортистите и треньорите нямат нищо общо със споровете за коя федерация е кандидатствала за лиценз. Те са представлявали България на най-високо равнище. Нещо, което му бе чуждо по време на краткия му престой в ММС.  А защо Василев намери време да приеме единствено президента на световната федерация по бокс Умар Кремльов по време на мандата си. Човекът, свързан с режима на Владимир Путин, заради когото този спорт ще бъде премахнат от олимпийската програма?

Единственият въпрос, на който Весела Лечева трябва да отговори, е защо все още няма внесени документи в Прокуратурата за "управлението" на Руди Гела на българския спорт.

Още от Институции

Форматът на турнира напълно дублира този на Мондиала в Катар

"Никога не сме имали по-жалък и долен човек за министър"

Отличието бе връчено по повод 70-тата годишнина от основаването БФХГ

Вижте подробности

Той поръчал софтуер на многократно завишена цена

Вижте подробности

Президентът на БФС ще вземе участие в конгреса на ФИФА

Прогнозната стойност на обявената обществена поръчка е в размер на 325 000 лева без ДДС

Програмата се провежда в сътрудничество с ООН и включва 700 милиона деца

Актуално

17:00 29/11 ЕКВАДОР – СЕНЕГАЛ 1:2
17:00 29/11 НИДЕРЛАНДИЯ – КАТАР 2:0
21:00 29/11 ИРАН – САЩ 0:1
21:00 29/11 УЕЛС – АНГЛИЯ 0:3
12:00 28/11 Локо София - Витоша 3:0
12:00 28/11 Камерун - Сърбия 3:3
15:00 28/11 Южна Корея - Гана 2:3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки