Разкритие: Кулминация за дебютите на „Армията“

ЦСКА мачка у дома след загуба в дербито

Разкритие: Кулминация за дебютите на „Армията“

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич най-вероятно ще даде шанс за изява на новото попълнение Жираир Шагоян в мача с Пирин (Благоевград) в понеделник.

Арменската голова машина все още не е направил дебюта си за "червените", но вече има картотека за efbet Лига и е готов за игра. Най-вероятно Шагоян няма да е титуляр срещу "орлетата", но се очаква да се появи в игра след почивката.

Срещата с Пирин се очертава като кулминация за дебютите на "Армията". Такъв вероятно за сезона ще направи и Бисмарк Чарлс, който не е играл за "червените" цели 6 месеца.

Ганаецът успя да се възстанови от тежката контузия и вероятно ще попадне в групата за срещата с "орлетата".

Възможно е в мача участие да вземат и още двама дебютанти - Марселиньо Кареасо и Симеон Александров. Първият доскоро имаше проблем с картотеката, който обаче се очаква да бъде решен до понеделник, пише „Мач Телеграф“, докато „Тема спорт“ посочва, че ЦСКА се намира в деликатно психическо състояние, след като в предишния кръг допусна първата си загуба от началото на сезона в първенството.

Тя дойде не срещу кой да е, а срещу вечния съперник Левски, и то след катастрофално представяне. Добрата новина за червените обаче е, че в последните 5 случая, в които губят шампионатно дерби и след това играят на „Армията“, успяват да се реваншират на своите привърженици.

През септември 2006-а те отстъпват на сините с 0:1, а 6 дни по-късно си го изкарват на Славия с 6 гола в мрежата на Емил Петров. През април 2012-а ЦСКА се е устремил към титлата, но губи дербито с 2:1. Седмица след това щетите са овладени и с 2:1 е победен Ботев Враца. През следващата пролет Левски на свой ред гони първото място и отново печели с 2:1, а след това ЦСКА надиграва Ботев Пловдив с 1:0 у дома.

Откакто се завърнаха в елита, армейците рядко губеха в дербито, като за последно това се случи през пролетта на 2019-а. В следващия кръг те разбиха Септември с 5:1. През 2017-а пък надиграха Монтана на „Армията“ с 2:1, след като бяха отстъпили на Левски със същия резултат седмица по-рано.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки