Инфантино иска пълно разследване на трагедията в Индонезия

Президентът на ФИФА изрази съболезнования след ужаса

Световният футбол "е в състояние на шок", след като най-малко 174 души намериха смъртта си по време на блъсканица, безредици и меле в мач от най-високото ниво на футбола в Индонезия. Срещата се игра в източната част на остров Ява.

"Това е черен ден за всички, които по някакъв начин са ангажирани с футбола и е трагедия, която е отвъд възприятията ни, заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино по повод инцидента.

"Използвам възможността да изразя своите най-дълбоки съболезнования на семействата и приятелите на жертвите, които загубиха живота си след този трагичен инцидент", каза Инфантино в изявление на страницата на ФИФА.

"Ние, ръководителите на ФИФА и глобалната футболна общност, всичките ни мисли и молитви са с жертвите, онези, които бяха ранени, заедно с народа на Индонезия, с колегите от Азиатската футболна конфедерация, Индонезийската футболна асоциация и Индонезийската футболна лига в този труден момент.

Домакините в срещата от ФК Арема Маланг паднаха с 2:3 от Персебая Сурабая – един от най-силните отбори в Индонезия, а срещата се игра на стадиона в град Канджурухан.

Заместник-губернаторът на Източна Ява Емир Дардак каза пред Kompas TV, че 174 са загинали, след като полицията е използвала сълзотворен газ, докато хиляди фенове нахлуват на терена.

Инфантино допълни в изявление за медиите в Швейцария, че е поискал и подробен доклад от Азиатската футболна конфедерация, в който да бъде описана цялата хронология на събитията и да му бъдат посочени виновниците.

Още от Световен футбол

8888.bg със специални бонуси за Световното първенство по футбол

Здравословното състояние на бразилската легенда се „подобрява прогресивно“

Няма друг кандидат за домакин

Вижте подробности

Вижте подробности

Мениджърът на Лийдс е основен кандидат да наследи Диего Алонсо

Бразилската легенда успокои феновете си

Бразилецът не реагира на химиотерапията, която му е била прилагана

"Винаги е приятно да получава човек такива положителни съобщения, както аз в момента"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки