Разкритие: Човек на Руди Гела прекратил предсрочно договор за „Арена Армеец“

След това не предприел стъпки за нов рекламодател

Разкритие: Човек на Руди Гела прекратил предсрочно договор за „Арена Армеец“

Министерството на младежта и спорта отговори официално на въпросите на медиите за договора за генерално спонсорство на „Арена София“.

ПИК съобщи, че назначен от бившия министър Радостин Василев - Руди Гела, шеф на НСБ, е прекратил договора предсрочно и не е сключил нов.

Така залата няма нито име, нито спонсор.

Договорът за генерално спонсорство е подновен през 2017 г. Той е сключен за срок от 6 години, с действие от 19.07.2017 г. до 19.07.2023 г., като размерът всяка година се индексира с годишния инфлационен индекс, определен от Националния статистически институт. Договорът е сключен без възможност за едностранно прекратяване. Стойността му е обект на търговска тайна, посочват от ведомството, ръководено от служебния министър Весела Лечева.

Ето какво още казват оттам:

„С анекс № 11-1506-1/02.08.2022 г. от договора и считано от 01.07.2022 г. бившият изпълнителен директор на НСБ ЕАД е позволил прекратяване на договора за генерално спонсорство по взаимно съгласие.

Ръководството на "Национална спортна база" (НСБ) ЕАД, определено от министър Весела Лечева, встъпва в управление на дружеството от 30-и август. С писмо от изпълнителния директор на НСБ ЕАД Светослав Русинов, министър Лечева е уведомена, че още на 02.08.2022 г. е прекратен договорът за генерално спонсорство на Многофункционалната спортна зала „Арена София", досега по-популярна с името на доскорошния си генерален спонсор.

Изненадващо предишното ръководство на НСБ ЕАД в лицето на г-н Венцислав Петков и мениджърският екип не са предприели никакви действия за сключването на нов договор за генерално спонсорство на „Арена София“.

Новото ръководство започна активна работа за намирането на нов генерален спонсор. Вече са проведени разговори с потенциални бъдещи партньори.“

„Благодаря на генералния спонсор на залата за добрата съвместна работа до момента и средствата, които в продължение на 11 години е инвестирал за развитието й. Бях неприятно изненадана, че договорът е бил прекратен, като очевидно не е направен опит да бъде продължено сътрудничеството, нито да се пристъпи своевременно към намирането на нов генерален спонсор. Надявам се, че водещи компании от България ще последват световния пример и ще дадат името си за най-голямата зала у нас, като по този начин ще допринесат за развитието на българския спорт и култура“, коментира министър Весела Лечева.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки