ОБЗОР: Овечкин с невиждано постижение в НХЛ

Аризона надви Вашингтон, Торонто би Бостън, вижте всички резултати

ОБЗОР: Овечкин с невиждано постижение в НХЛ

Аризона победи Вашингтон като гост с 3:2 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Ник Ричи отбеляза два гола, включително при оставащи 35,4 секунди в третия период. Аризона преодоля съпротивата на домакините, въпреки рекордния 787-и гол на легендата Алекс Овечкин за отбора. Овечкин се разписа във втория период в 1287-ия си мач с екипа на Вашингтон, изпреварвайки постижението за най-много попадения за един отбор в лигата на друга легенда - Горди Хоу. Наричан „Мистър Хокей“, Хоу вкарва 786 гола от своите 801 гола в 1687 мача за Детройт през периода 1946-1971 година.

Антъни Манта записа гол и асистенция за домакините преди Аризона да направи обрат.

Лос Анджелис Кингс победи като домакин Флорида с 5:4. Габриел Виларди се разписа при оставащи 3:18 минути, а Сам Райнхард пропусна за Флорида 6,1 секунди преди края. За Кингс се разписаха още Расмус Купари, Тревър Мур, Виктор Арвидсон и Блейк Лизот. Мур и Арвидсон добавиха по една асистенция всеки, а Анже Копитар направи две асистенции в мача.

Детройт записа успех над Ню Йорк Айлъндърс с 3:0, а Вил Юсо направи 24 спасявания и не допусна попадение за втори път от началото на сезона. Доминик Кубалик се отчете с гол и асистенция за Детройт, който спечели за втори пореден път и за трети от последните си четири срещи, докато Айлъндърс прекъсната серията си от пет успеха.

Ню Джърси победи Калгари като гост с 4:3 след продължение. Фабиан Зетерлунд бе точен в продължението, носейки успеха на Девилс, които в хода на мача изпуснаха преднина от два гола. Ню Джърси все пак удължи победната си серия на 6 мача, а вторият гол на Зетерлунд означаваше и край на поредицата от осем поражение от Калгари за тима.

Уинипег записа домакинска победа над Чикаго с 4:0 в друга среща от вечерта в НХЛ, а Колорадо надви Кълъмбъс с 5:1 в двубой, игран отново в Тампере, Финландия. Вратарят с български корени Александър Георгиев се отличи с 31 спасявания, а Артури Лехонен, Логан О'Конър и Алекс Нюхук се разписаха за Колорадо. Нейтън Маккинън и Кейл Макар се отчетоха с по три асистенции всеки. Буун Дженър се разписа за Кълъмбъс, а Йонас Корписало направи 40 спасявания в първия си мач от НХЛ от 22 март насам. Корписало пропусна началото на сезона, тъй като се възстановяваше от операция на бедрото.

Далас победи Едмънтън с 6:2 като гост, а Джейми Бен отбеляза седмия си хеттрик, за да помогне за успеха. Джейсън Робертсън се включи с гол и две асистенции, а Джо Павелски добави едно попадение и асистенция.

В останалите мачове Монреал допусна домакинско поражение от Лас Вегас с 4:6, Отава също отстъпи като домакин на Филаделфия с 1:2, Сиатъл надигра Питсбърг като гост с 3:2, а Тампа Бей се справи с Бъфало у дома с 5:3.

Отборът на Торонто надделя над Бостън с 2:1, а след дузпи Нешвил победи Ванкувър с 4:3, докато Анахайм надигра Сан Хосе с 5:4.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Детройт – НЙ Айлъндърс - 3:0

Кълъмбъс – Колорадо    - 1:5

Уинипег – Чикаго       - 4:0

Едмънтън – Далас       - 2:6

Монреал – Лас Вегас    - 4:6

Отава – Филаделфия     - 1:2

Питсбърг – Сиатъл      - 2:3

Тампа Бей – Бъфало     - 5:3

Торонто – Бостън       - 2:1

Вашингтон – Аризона    - 2:3

Калгари – Ню Джърси    - 3:4 след продължение

Ванкувър – Нешвил      - 3:4 след дузпи

Лос Анджелис – Флорида - 5:4

Сан Хосе – Анахайм     - 4:5 след дузпи

ЛИДЕРИ В ОТДЕЛНИТЕ ДИВИЗИИ:

Източна конференция

Aтлантическа дивизия: Бостън – 20 точки, Тампа Бей – 15

Столична дивизия: Ню Джърси – 18, Каролина - 17

Западна конференция

Централна дивизия: Далас – 17, Уинипег - 15

Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас – 22, Сиатъл – 16

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки