Верстапен най-бърз във втората тренировка на "Яс Марина"

Той остави зад себе си Ръсел и Леклер

Верстапен най-бърз във втората тренировка на "Яс Марина"

Макс Верстапен отстъпи своя болид на Лиам Лоусън за първата тренировка преди Гран При на Абу Даби по-рано днес, но и това не попречи на световния шампион да запише най-доброто време във втората подготвителна сесия на „Яс Марина“. Пилотът на Ред Бул успя да стигне до 1:25.146 по време на квалификационните симулации в средата на сесията, което е с 1.517 секунди по-добро постижение от това, с което Люис Хамилтън оглави първата тренировка.

Причината за това рязко подобряване на резултатите е фактът, че втората сесия се проведе в условията на залязващо слънце и съответно температурите на въздуха и асфалта бяха по-ниски. Това пък даде повече сцепление на пилотите, което им позволи да бъдат толкова по-бързи спрямо по-ранната сесия. Самият Хамилтън завърши втория час за подготовка на четвърта позиция, с пасив от 0.615 от Верстапен. Пред него се класираха съотборникът му Джордж Ръсел и Шарл Леклер от Ферари, които завършиха на съответно 0.341 и 0.453 от световния шампион. Петицата в края на втората подготвителна сесия преди последния старт за сезона във Формула 1 допълни Серхио Перес, който изостана с 0.706 от своя съекипник Верстапен.

Последният от пилотите на трите големи отбора Карлос Сайнц се класира шести, а двамата представители на Алпин Естебан Окон и Фернандо Алонсо заеха седмото и осмото място. Топ 10 затвориха Дениъл Рикардо и Валтери Ботас, като Рикардо бе последният пилот, който изостана с по-малко от секунда от Верстапен. Австралиецът завърши на 0.978 от своя бивш съотборник.

Последният състезателен уикенд във Формула 1 за 2022 година продължава утре с третата свободна тренировка, която ще започне в 12:30 часа българско време. Тя обаче ще се проведе под следобедното слънце в Близкия изток, което означава, че резултатите от нея няма да бъдат представителни за реалния баланс на силите преди квалификацията. Финалната сесия за място за годината пък ще стартира в 16:00 часа и ще се проведе изцяло под изкуственото осветление на „Яс Марина“.

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки