Лудогорец с официална позиция спрямо расисткия скандал в Казанлък

Отборът подкрепи Текпетей в битката му срещу расизма

Лудогорец с официална позиция спрямо расисткия скандал в Казанлък

Отборът на Лудогорец победи с 2:0 Розова Долина в мач от 1/16 финалите на SESAME Купа на България. След двубоя, Бърнард Текпетей от състава на "орлите" сподели, че е станал обект на расистки обиди по време на мача. Крилото на българския шампион публикува в една от социалните мрежи своя призив, че футболът трябва да е за забавление и удоволствие за всички на стадионите. От Лудогорец излязоха с официална позиция през днешния ден.

Ето какво написаха от клуба:

Лудогорец осъжда расистките прояви на провокатори в Казанлък

ПФК Лудогорец изказва своите благодарности към колегите си от Розова долина, ръководството на Община Казанлък и местната полиция за усилията по организацията на вчерашния мач на стадион "Севтополис". Поздравяваме момчетата от Розова долина за мъжката и достойна игра и им желаем успех в преследването на целите си в първенството.

Радваме се, че гостуването на Лудогорец в Казанлък предизвика такъв голям интерес сред местните привърженици. Но няма как да останем безучастни към проявите на расизъм спрямо наши играчи от страна на провокатори с фенски атрибути на наш опонент в първенството, част от които бяха задържани от полицията. Съжаляваме, че прикрити сред миролюбивите хора на стадиона в Казанлък, те успяха да покажат истинското си лице и да развалят футболния празник. За радост обаче подобни "фенове" са единици. Ние сме щастливи, че стотици деца и привърженици от Казанлък и региона успяха да се снимат с любимците си от Лудогорец, както и с легендата Козмин Моци преди и след мача.  

ПФК Лудогорец твърдо стои зад своите играчи и подкрепя Бернард Текпетей в битката му срещу расизма. Грубо осъждаме подобни нетолерантни прояви, които не кореспондират с ценностите на съвременното общество.  

Вече 12 години Лудогорец доказва, че не прави разлика между етническа и религиозна принадлежност и полага неимоверни усилия на стадион "Хювефарма Арена" всеки да се чувства спокоен без значение от цвета на кожата си и етноса си.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки