Камен Златков с втора поредна победа в слалома на ФИС в Каабдалис

Toй записа втори триумф в рамките на 24 часа

Камен Златков с втора поредна победа в слалома на ФИС в Каабдалис

Българският алпиец Камен Златков постигна втора победа в рамките на 24 часа в слалома на ФИС в шведския курорт Каабдалис.

След като в събота 25-годишният Златков записа първия си успех с преднина от 0.20 секунди пред британеца Дейв Райдинг, днес българинът беше още по-убедителен спрямо конкурентите си. Той спечели и двата манша на състезанието с общо време от 1:35.11 минути. 

Златков остави на 1.82 секунди зад себе си шведа Аксел Линдквист, който завърши втори, и на 2.14 секунди американеца Бенджамин Ричи, който остана трети. Българският скиор взе преднина от над една секунда още в първия манш. Тогава той водеше с 1.01 секунди на италианския ветеран Стефано Грос, който в крайна сметка остана шести. Пред Грос се наредиха американецът Люк Уинтърс и хърватинът Самуел Колега.

Участие в днешния старт в Каабдалис не взе звездата на българските алпийски ски Алберт Попов, който в събота се нареди осми. Още трима българи застанаха на старта в днешния ден. 21-годишният Калин Златков отпадна във втория манш, а 17-годишният Борислав Хаджистоянов и Иван Главчев не успяха да завършат в първия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки