ЧУДЕСНА НОВИНА! България вече има Национална снукър академия

Дошлите за WINBET Snooker Special Рони О Съливан и Джими Уайт прерязоха лентата

ЧУДЕСНА НОВИНА! България вече има Национална снукър академия

Българските любители на снукъра получиха най-големия си подарък в съботния ден. Те вече може да се похвалят с Национална снукър академия, която ще се помещава във ВИП залата на сектор „В” на Националния стадион „Васил Левски”. Откриването стана от легендите на снукъра Рони О Съливан и Джими Уайт, които са у нас за уникалното събитие WINBET Snooker Special. 

Пристигането на двете легенди на този спорт е истинска гордост за българския снукър. О Съливан е световният шампион и настоящ №1 в световната ранглиста, а Уайт е най-възрастният играч в елита, който разчупи всички стереотипи, че в този спорт звездите трябва да се оттеглят рано от активна кариера.

Ва днешното откриване бе отбелязано, че Националната снукър академия е уникална не само за страната ни, но и за цяла Източна Европа. В нея ще се провеждат тренировки и програми за развитие за деца и възрастни, начинаещи и напреднали, като с тях ще работят професионални треньори. По повод на откриването в залата бе представен истински шедьовър. Това е сукното от финалния мач на Световното първенство по снукър през 2022 година, на което Рони О Съливан извоюва последната си, седма световна титла.

През ентусиазираните посетителит на откриването британецът подчерта, че в страната му има едва три подобни зали, а те са изключително важни са развитието на този спорт в ранния етап на растежа на младите спортисти. В подобни форуми те имат шанса освен да стъпят на здрава основа от знания, да се съревновават и учат един от друг, заяви и Джими Уайт.

Тандемът О Съливан-Уайт пристигна у нас за невероятното шоу WINBET Snooker Special. Снощи при неговото откриване участваха и четирима българи Виктор Илиев, Велиан Димитров, Георгина Величкоа и Христо Сираков. Те бяха подкрепяни от трибуните от над 1500 фенове на снукъра. Българските състезатели получиха поздравления лично от О Съливан. Той направи голям комплимент, като каза, че нашите състезатели са играли на световно ниво. Точните думи на легендата на снукъра бяха: „Те могат да бъдат в ранглистата, но вместо това предпочитат да играят любителски. Това показва колко добро е нивото на снукъра в България“.

Председателят на Българската снукър федерация Олег Велинов изрази огромната си радост от големия зрителски интерес. „Бяхме принудени да пуснем допълнителни билети, въпреки че знаехме, че тези места са с лоша видимост. Но нямаше как – получавахме по 100 обаждания на ден с молба за още билети“, разказа той.

И федерацията, и играчите изказаха специална благодарност към WINBET. Операторът е основен спонсор на събитието и има изключителен принос за последните успехи в популяризиране на снукъра у нас.

„Основата да се развива все повече и повече този спорт е той да бъде подкрепян – особено нещо, което се развива с тези темпове. Ние в WINBET смятаме, че това е пътят за развитие“, заяви при откриването на залата маркетинг мениджърът на WINBET Десислава Колева

Тази вечер снукър шоуто WINBET Snooker Special ще има втора галавечер в Пловдив от 18 ч. в комплекс С.И.Л.А. в Пловдив. Срещата ще се излъчва и на живо от телевизия b1b.box.

Българин е европейски шампион по културизъм

Йоан Драганов донесе титла на страната ни в категория до 90 килограма

България с 11 медала на Европейската купа по художествена гимнастика

Вижте подробности

Два бронза за Дара Малинова от Европейската купа в Баку

Вижте подробности

Българин с два златни медала от международен турнир по скокове във вода

Вижте подробности

Антон Ризов с лошо класиране на Световната купа в Баку

Вижте подробности

Българин с рекордно класиране на Световна купа по спортно катерене

Вижте подробности

Йоана Илиева започва с алжирка в Гран при по сабя в Сеул

Вижте подробности

Злато и бронз за ансамбъла в Баку

Отлично представяне на момичетата ни в Азербайджан

Стилияна Николова с титла от многобоя на Европейската купа (ВИДЕО)

Боряна Калейн завърши на четвърто място в Баку

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки