Еквадор, Сенегал и Нидерландия нямат право на грешка

Един от тези отбори ще отпадне днес от Мондиал 2022

Еквадор, Сенегал и Нидерландия нямат право на грешка

Днес в 17:00 часа започват последните два мача от Група А на Мондиал 2022.

Световното първенство със сигурност приключва за домакина Катар, но някой измежду Нидерландия, Еквадор и Сенегал също ще отпадне.

Последните два тима се срещат в пряка битка за осминафиналите на стадион “Ал Тумама”.

Еквадор има предимството да е с точка повече, което задължава африканците да преследват задължителна победа, защото е малко вероятно в другия мач, който ще се играе по същото време, “лалетата” на Луис ван Гаал да се издънят срещу катарците.

Ако все пак домакините поднесат изненада и надвият европейците с най-малко два гола разлика, то при реми Еквадор и Сенегал биха продължили заедно напред. При равенство в точките първо се гледа головата разлика.

Това означава, че днес „лалетата“ най-вероятно ще трябва да спечелят мача си, ако искат да завършат на първото място в групата и може би да се паднат с по-лесен съперник на осминафиналите.

Ако еквадорците също победят, то успехът на състава на Луис ван Гаал ще трябва да е по-убедителният. В предишните си два мача от турнира „оранжевите“ спечелиха с 2:0 срещу Сенегал, а след това направиха реми 1:1 с Еквадор.

Победителят от групата ще спори на осминафиналите с втория от група “В”, в която са Англия, Иран, САЩ и Уелс. Съответно вторият ще срещне първия от въпросната група.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки