Разкриха голяма хитрост на Жозе Моуриньо

Вижте подробности

Разкриха голяма хитрост на Жозе Моуриньо

Бившият капитан на Челси Джон Тери разкри как Жозе Моуриньо се съсредоточава върху детайлите, "специалният" поставил специални задачи на играчите на "сините", за да бавят време с правило, което и реферите не знаели.

Жозе Моуриньо спечели три титли във Висшата лига в два периода начело на Челси, а Джон Тери разкри как "специалният" се е фокусирал върху всеки детайл.

"Моуриньо просто искаше да спечели. Няма значение как, той би направил всичко, за да спечели предимство, дори и малко" - казва бившият капитан на "сините".

"Доколкото си спомням, ако има центриране в наказателното поле и двама защитници тръгнат към топката, сблъскат се и двамата паднат на тревата, не трябва и двамата да напускат терена. Така че в последните 10 или 15 минути от мачовете Жозе казваше на мен и Гари Кейхил "когато топката влезе в наказателното поле, гледайте да се сблъскате и двамата, и да паднете едновременно на земята, защото не можете и двамата да напуснете терена". Никога преди не бяхме чували за правилото и повечето от съдиите също не го знаеха. Моуриньо беше много напред с тези малки детайли, най-добрите треньори винаги намират тези малки разлики и предимства. Невероятно."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки