Лаутаро: Бях сигурен, че ще вкарам дузпата

„Зарадвахме 45 милиона души“, доволен е вратарят Емилиано Мартинес

Лаутаро: Бях сигурен, че ще вкарам дузпата

Аржентинският нападател Лаутаро Мартинес вкара победната дузпа, с която Аржентина елиминира Нидерландия на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол. Мартинес влезе като резерва и хладнокръвно реализира от бялата точка за успеха с 4:3 при наказателните удари.

"Реализирах решителната дузпа, точно както на Копа Америка. Когато отидох да бия, бях много спокоен, защото вярвам в себе си и бях сигурен, че ще вкарам. Когато хванах топката, си помислих за дъщеря ми. Тя промени живота ми", каза Мартинес, цитиран от пресслужбата на аржентинския национален отбор.

В полуфиналите на световното първенство националният отбор на Аржентина ще се срещне с тима на Хърватия, който преди това победи Бразилия.

Другият герой за Аржентина при дузпите - вратарят Емилиано Мартинес, е доволен, че отборът е зарадвал сънародниците си. Мартинес спаси първите две дузпи на нидерландците и допринесе за успеха.

"Първото нещо, което идва на ум, са емоциите. Зарадвахме 45 милиона души. Възможността да дадете такава радост сега е най-приятното нещо. Ние сме на полуфиналите, защото имаме страст, имаме сърце. Ние сме вдъхновени, както и нашите фенове", каза Мартинес, цитиран от пресслужбата на аржентинския национален отбор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки