СКАНДАЛ: Спряха мач в Англия заради обиди към съдийка

Вижте подробности

СКАНДАЛ: Спряха мач в Англия заради обиди към съдийка

Мачът от шестото ниво на английския футбол между отборите на Скарбъро и Дарлингтън бе прекъсван два пъти заради обиди насочени срещу страничния съдия на срещата Емили Карни. Срещата в крайна сметка се доигра, а Дарлингтън спечели с 5:2 като гости.

През първото полувреме дикторът на стадиона предупреди феновете да не използват обиден език, а мачът бе прекъснат за кратко време, като в този период последва разговор между главния рефер Дийн Уотсън и асистенката му Емили Карни.

По-късно от Дарлингтън пуснаха официално съобщение в сайта си, което гласеше: „През първото полувреме на мача със Скарбъро асистент реферът бе обект на предполагаеми женомразки забележки от един или двама фенове на Дарлингтън. Ние осъждаме такова поведение и затова, ако сте станали свидетели на тези инциденти може да помогнете да идентифицираме виновниците“

Малко след като Дарлингтън поведе с 3:0 играта отново бе спряна, като този път прекъсването бе за цели 38 минути, като през това време футболистите се прибраха от терена. От Дарлингтън написаха: „Имаше последващ инцидент през втората част, за който се смята, че включва феновете на Скарбъро, което доведе до забавяне от 30 минути. Дарлингтън също осъжда този инцидент и насърчава всички очевидци да се дадат свидетелски показания явят при най-строга конфиденциалност“. От Скабръро също излязоха с официално съобщение: „Бихме искали да подчертаем, че дискриминационен език от каквото и да е естество няма да бъде толериран. Моля, уважавайте официалните лица на мача, играчите и другите фенове.”

В крайна сметка мачът се доигра и Дарлингтън спечели с 5:2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки