ОФИЦИАЛНО: Арсенал обяви трансфера на Кивиор

Бранителят идва от Специя срещу 20 милиона паунда

ОФИЦИАЛНО: Арсенал обяви трансфера на Кивиор

Арсенал официално обяви привличането на полския централен защитник Якуб Кивиор, който до този момент бе съотборник на българския национал Петко Христов Специя. По информация на медиите в Англия, „топчиите“ ще платят за Кивиор 20 млн. паунда на италианския клуб.

"Доволни сме, че завършихме трансфера на Якуб Кивиор. Той е млад и талантлив футболист, който следим от известно време. Чакаме с нетърпение да започнем работа с него и да се грижим за неговото израстване. Приветстваме го с добре дошъл в Арсенал", каза спортният директор на лондончани Еду.

Мениджърът Микел Артета пък заяви: "Якуб е поливалентен защитник, който показа отлични качества в Специя и с националния отбор. Той ще заздрави допълнително защитата ни и го приветстваме в нашето семейство".

Кивиор вече премина медицински прегледи в клуба, като дори бе на трибуните на „Емирейтс“ при победата на Арсенал с 3:2 срещу Манчестър Юнайтед. С преминаването му в Арсенал, Петко Христов, който също е централен защитник, ще може да получи повече игрово време в Специя.

 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки